Büyük İndirim Başlıyor. İşte PttAVM Tarafından Daha Uygun Fiyata Satılacak Ürünler

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Son dönemlerde temel gıda ürünlerine yapılan fahiş fiyat artışının önüne geçmek adına yeni uygulama başlatılıyor. Temel gıdalarda yaşanan sürekli artışlar vatandaşları çileden çıkarıyor. Aynı ürünün her gün farklı fiyatlarlar market raflarında gören vatandaşlar isyan bayrağını çekmiş durumda. 
Yaşanan bu Fahiş fiyat artışının önüne geçilmesi adına, yeni bir uygulama başlatılıyor. Özellikle temel gıdaların başında gelen ayçiçek yağı, şeker, un, salça, bakliyat gibi mutfakların vazgeçilmezi olan yiyecekler PttAVM tarafından daha ucuz şekilde vatandaşlarla buluşacak. Önümüzdeki günlerden itibaren özellikle belli başlı ürünler PttAVM tarafından daha ucuz şekilde vatandaşla buluşacak ve bu sayede vatandaşlar daha uygun fiyata alışverişlerini yapabilecek

 HANGİ ÜRÜNLER İNDİRİMLİ SATILACAK?

Gelen bilgiye göre ilk olarak ayçiçek yağı, zeytinyağı, un, tuz, bakliyat, salça ve şeker gibi ürünlerin fiyatlarının aşağı çekilmesi için kooperatif ürünlerine ağırlık verilecek.

TÜM DÜNYANIN SORUNU

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu Başkanı Şemsi Kopuz, gıda fiyatlarındaki artışın tüm dünyanın sorunu olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Başta girdi maliyetleri olmak üzere, Kovid-19 nedeniyle yaşanan satış daralmasının yarattığı finansman maliyeti, lojistik, depolama, işçilik, enerji, ambalaj, dağıtım gibi kalemlerde yaşanan artışlarla beraber; et, süt, ayçiçek yağı gibi temel gıda ürünlerinde toplam maliyet artışı yüzde 30'un bile üzerine çıktı. Gıda üretiminin maliyeti bu oranda artarken gıda fiyatlarının sabit kalmasını beklemek yanlış olur"


 AMBALAJ FİYATLARI

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, ise fiyatlardaki artışın ambalaj fiyatlarındaki artıştan da olduğunu belirterek, "Gıda ambalajları, hammadde nedeniyle yani plastikten petrokimya ürünlerine yukarı gidiş var. Mesela plastikte ihtiyacın sadece yüzde 13'ünü yerli üretiyoruz. Dolayısıyla tüm dünyada artan fiyat bize de direkt yansıyor" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak