Milli Yasta Neler Yapılır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Milli Yas ilan edilince, neler yapılır neler yapılmaz? Milli Yas nedir ve ne için yapılır? Milli Yas süresince, neler yasaklanır? Milli Yas anlamı nedir? 
Ülkemizde, 3 günlük milli yas ilan edildi. Son günlerde İsrail ve Filistin savaşında, İsrail'in hastaneyi vurması sonucunda, çok sayıda insan yaşamını kaybetmişti. Yaşanan bu felaket nedeniyle ülkemizde, 3 günlük yas ilan edildi. Peki milli yas nedir? Milli yas olduğu günlerde, neler yasaklanır? Yas ilan edildiğinde, yasaklanan ve yasaklanmayan şeyler nelerdir?

Milli Yas Nedir?

Ulusal yas günü , bir ülkenin nüfusunun çoğunluğu arasında gözlemlenen yas ve anma etkinlikleriyle işaretlenen bir gün veya birkaç günden biridir . Bunlar ulusal hükümet tarafından belirlenir. Bu günler, o ülkeden veya başka bir yerden tanınmış bir kişi veya kişilerin ölüm veya cenaze törenlerini veya bu tür bir ölüm veya ölümlerin yıldönümünü, ülkede veya başka bir ülkede meydana gelen önemli bir doğal veya insan kaynaklı felaketin yıldönümlerini içerir. savaş zamanı anma törenleri veya terör saldırısı kurbanlarının anısına. O ülkenin ulusal veya askeri bayrağının yarıya indirilmesi yaygın bir semboldür.

Sosyolojik olarak, ulusal yas dönemi, "toplumsal olarak anlamlı bir durum olarak çerçevelenen bir durum karşısında ulusal bir keder topluluğu yaratmayı amaçlayan, koreografik olarak sahnelenen bir dizi performans eyleminden oluşan ritüel eylemleri devlet yetkililerinin yürürlüğe koyduğu, sosyal istisna hallerinin kurumsallaşması" olarak anlaşılmaktadır.

Yas döneminde yapılacakları şu şekilde sıralayabiliriz?
 

  • Yas günündeki tüm konserler, tiyatrolar, eğlence aktiviteleri vb. ertelenir ya da iptal edilir.
  • Bayraklar yarıya çekilir.
  • Okullar tatil olmaz.
  • Okul içindeki eğlence etkinlikleri yapılmaz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak