MEB'den Flaş Mülakat Açıklaması

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Mülakat kalkacak mı? Mülakat ne zaman kaldırılır? Mülakat sistemi ne zaman kalkacak? Mülakatın kaldırılacağı tarih belli oldu mu? Milli Eğitim Bakanlığı, mülakat hakkında ne düşünüyor? Öğretmen mülakatları, ne zaman hangi tarihte kalkacak? MEB mülakatı kaldırmayı düşünüyor mu?
Öğretmenler mülakat sisteminin kaldırılması yönünde bir adım beklemekte. En son Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mülakata ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, binlerce öğretmeni ilgilendiren mülakata ilişkin açıklamada bulundu. İşte Şamlıoğlu'nun yaptığı o açıklamalar!

Mülakatın Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatında ve kanunlarda var olan bir şey olduğunu belirten Sayın Şamlıoğlu mülakatla ilgili; “MEB'in mevzuatında, kanunlarında var olan bir şey. Son zamanlarda mülakat uygulanırken malum olduğu üzere KPSS puanları ile mülakat puanı aynı verildiği için mülakat yok gibi değerlendirildi ama zaten mülakat var” açıklamasında bulundu. Sayın Şamlıoğlu, bundan sonra sadece öğretmen yeterliliklerini bir sınav odaklı veya akademik bilgi, beceri ve birikim olarak algılamayacaklarına vurgu yaparken, bakanlığın en iyi öğretmeni alma derdinde olduğu belirtti.

@sorogretmenim

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak