Maaş Değişikliği Listesi ve Dikkat Edilecek Hususlar

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Maaş Değişiklik Listesi ve Dikkat Edilecek Hususlar

Müdürlüğümüz bünyesindeki okul/kurumların maaş değişikliklerine ilişkin gerekli açıklamalar örnek maaş değişiklik listesinde belirtilmiş olup, yazımız ekinde gönderilmiştir.
Bilgi ve gereğini, ilgi açıklamalar doğrultusunda işlem yapılmasını, özlük haklarının takibinin birinci dereceden ilgi kişinin sorumluluğunda olduğu, zamanında bilgilerinde değişikliği kurumumuza bildirmeyen okul/kurum müdürlerinin (maaş, ek ders vb.) hakkında yasal işlem yapılacağı, ayrıca personelin sosyal hak ve alacaklarına ilişkin geriye dönük işlemlerinin de ilgili okul/kurum müdürleri tarafından yapılacağı;
Bu bağlamda; "DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR" ile ilgili yazımız ekinin personelin sürekli görebileceği bir yere asılmasını ve okulunuz/kurumunuz personeline duyurulmasını, ayrıca
okul/kurum müdürlerinin her ay (maaş, ek ders vb.) ödemelerini de personelin görebileceği bir yere asmalarını, ilgili iş ve işlemlere ilişkin gerekli hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ederim.
 

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR;

1- TERFİ EDEN PERSONELİN; personelin yeni derece-kademesi, eğer değişecek ise ek göstergesi ve tazminat tutarı mutlaka bildirilmeli. Ayrıca unvanı değişen personelin (uzman  öğretmen veya  baş öğretmen) şeklinde belgeleri ile birlikte maaş değişiklik cetveline 2 nüsha eklenmelidir.
2-  ÖZEL GEÇİM İNDİRİMİNE ESAS; personelin eş ve çocuk durumunda bir değişiklik var ise mutlaka bildirilmelidir. Eşi sigortalı olarak işe başlayan personel için mutlaka AİLE DURUM BİLDİRİMİ ve AİLE YARDIM BİLDİRİMİ  (Kişinin E-Devlet üzerinden girişini yapması ve çıktısını alıp, okul müdürüne vermesi gerekmektedir. Maaş değişiklik cetveline 2 nüsha eklenecektir. (İlgilinin bildirimde imzasının mutlaka olması.)
3- SENDİYA ÜYE OLAN VEYA SENDİKA ÜYELİĞİNDEN ÇEKİLEN PERSONELİN;
Sendikaya Üye Olan veya Sendika Üyeliğinden Çekilen Personele Ait Bilgiler Maaş değişiklik listesinde Açıklamalar bölümüne SENDİKADAN AYRILDI veya SENDİKAYA KAYIT OLDU şeklinde açık ifadeler yazılacaktır. (Onaylı Belgesi Mutlaka üye olan personelin 2 nüsha, üyelikten çekilen personelin 1 nüsha eklenecektir.)
4- İCRA Kesintisi ; personelin icra kesintileri Müdürlüğümüz Muhasebe Bölümüne bildirilmeli, maaş değişiklik ekranına X işareti konulup, yeni icra yazısı var ise 2 nüsha eklenmelidir. (Onaylı Belgesi Mutlaka eklenecektir.)
5- SAĞLIK RAPORU KESİNTİSİ; 
Maaş Değişiklik Listesine Sağlık Raporu Kesintisi bölümüne 7 günü aşan rapor gün sayısı yazılacaktır.  (Onaylı Belgesi Mutlaka 2 nüsha eklenecektir.) 
6- BİREYSEL EMEKLİLİK; Bireysel Emeklilik ‘ten çıkış yapmak isteyen personelin maaş değişiklik listesinde bildirilecektir. Kişinin Bireysel Emeklilik Sisteminden çıkış işlemi kendisi tarafından gerçekleştirilmektedir.
7- YABANCI DİL TAZMİNATI; Yabancı Dil Tazminatından faydalanacak personelin puanı, kategorisi ve sınav tarihi yazılacak olup, İlgili ay içerisinde mutlaka verilecektir. (Onaylı Belgesi Mutlaka 2 nüsha eklenecektir.)
8- YENİ GÖREVE BAŞLAYAN PERSONEL; Okul/Kurumunuz da İlk defa göreve başlayan, İl Dışından Gelen veya Genel Müdürlüğü farklı bir kurumdan göreve başlayan personelin; Göreve Başlama Yazısı, Maaş Nakil İlmuhaberinin Aslı, Atama Kararnamesi ve (Aile Durum Bildirimi ve Aile Yardım Bildirimi e-devletten girişi yapılarak) eklenecektir.  (Onaylı tüm belgeler 2 nüsha eklenecektir.)
9-  AYLIKSIZ İZNE AYRILAN PERSONEL; Aylıksız İzne Ayrılmadan önce en az 10 gün önce, Aylıksız İzinden erken döneceği zaman da  en az 10 gün önce olmak kaydıyla, Müdürlüğümüz Muhasebe birimine mutlaka bildirilecektir.  Ayrıca Aylıksız İzinlerde Ayrılma/Başlama İzin Onayı ve e-devletten alacağı Aile Yardım Belgesi ile Aile Durum Belgesi imzalı mutlaka eklenecektir. 


10- NAKİL OLAN PERSONEL'in; Görevinden Ayrılma Tarihi ve tayin olduğu okulun ismi maaş değişiklik listesine yazılacaktır. 
11- ASKERE GİDEN PERSONEL; Askerlik hizmetini yapacak olan personelin Müdürlüğümüz Muhasebe Bölümüne en az 10 gün önceden askere gitmeden önce, Askerlik dönüşü de en az 10 gün önceden bilgi verilecektir.
12- Maaş Değişiklik Cetveli bir nüsha hazırlanıp, Her Ayın ilk haftası ( her ayın 01 - 05 arasında)  Muhasebe Bölümüne Okul Müdürü veya Müdür Yardımcısı tarafından zamanında elden teslim edilecektir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak