Kız Çocuklarının Okullaşma Oranı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Fen Lisesi açılışına katıldı ve burada yaptığı açıklamalarla, son yıllarda kız çocuklarının okullaşma oranlarını açıkladı.
 

Ortaöğretimde 2000'li yıllarda yüzde 44 olan okullaşma oranının bugün yüzde 90'lara, okul öncesi okullaşma oranının yüzde 14'den yüzde 90'a, yükseköğretimdeki okullaşma oranının da yüzde 14'lerden yüzde 45'lere yükseldiğini aktaran Bakan Özer, 81 ilde ve tüm ilçelerde kapsamlı eğitim yatırımlarının bulunduğunu kaydetti.
 
2000'li yıllarda orta öğretimdeki kız çocuklarının okullaşma oranının yüzde 37,8 olduğunu, şu anda ise yüzde 88'e yükseldiğini dile getiren Bakan Özer, "Hemen hemen bütün kız çocuklarımız eğitimle buluşabiliyor. Asıl çarpıcı olan şey yükseköğretim. 2000'li yıllarda kadınlarımızın yükseköğretimdeki okullaşma oranı sadece yüzde 11'idi, bugün yüzde 48,7 ve erkeklerin yükseköğretimdeki okullaşma oranı yüzde 40'lar seviyesinde. Yani Türkiye kız çocuklarını okula kavuşturma ile ilgili problemleri son bir yılda çözmüştür." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber