Kaynak Kitap Aldıran Öğretmenlere MEB'den Önemli Uyarı!

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hafta içi il müdürlüklerine gönderdiği yazı. Yazıda, "Öğretmen ve öğrencilerimize dağıtımı yapılan ders kitaplarının yanında öğrenme-öğretme sürecine destek olmak için birbirinden farklı eğitsel özellikleri ile amaçları olan ve yazımız eki listede detayları bulunan yardımcı kaynaklar Bakanlığımız tarafından yayımlanıp kullanıcıların erişimine açılmaktadır. Bakanlığımızca öğretmen ve öğrencilerimize dağıtımı yapılan ders kitapları ve ek listede yer alan yardımcı kaynakların dışındaki diğer materyallerin, okullarda ve kurumlarda reklam ve tanıtımının yapılmasına izin verilmemesi ve velilere maddi külfet oluşturacak uygulamalardan kaçınılması gerekmektedir." deniliyor.
Ülkedeki zamlar yetmiyor gibi bir de okulların açılmasıyla yardımcı ders kitabı masrafı eklendi. Ak Parti'nin övünmekte yerden göğe kadar hakkı olduğu talebelere ücretsiz ders kitabı verilmesini de perdeleyen yardımcı ders kitabı alımı okullarda mecburi tutuluyor.
Veliler haklı olarak, "Devlet ücretsiz ders kitabı veriyor da ne oluyor, öğretmen çocuğa parayla aldırdığı kitaptan ders yapıyor, devletin verdiği kitabın kapağını bile kaldırtmıyor" diyor.
Yardımcı ders kitabı piyasasında dönen para birilerinin öylesine iştahını kabartıyor ki, yardımcı ders kitabı basan yayınevleri pıtrak gibi çoğalıyor. Sadece bir fuarda birkaç milyon TL'lik yardımcı ders kitabı satışı yapan yayınevleri var.
Tabii ki isteyen istediği kitabı basıp satar ve isteyen de istediğini alır. Burada itiraz edilen husus, mezkûr yayınevleriyle anlaşan okulların talebelerine bu kitapları almaları yönünde tavsiyelerde bulunmaları. Aslında "tavsiye" adı altında talebeler yardımcı ders kitaplarını almaya zorlanıyor.
Çocuk eve gelip "Öğretmen şu kitabı almamızı tavsiye etti" veya "Öğretmen dersleri şu kitaptan yapacağını söyledi, bize de ister alın ister almayın" dediğinde velilerin o kitabı almaktan başka seçeneği yoktur; "Herkes öğretmenin dediği kitabı alırken benim yavrum eksik mi kalsın, arkadaşları sınıfta alay mı etsin" denir ve o kitap alınır!
Milyonların döndüğü bir pazarda kitabı basan da tavsiye eden de payına düşeni alıyor!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak