Karneler Verilmeye Başlandı Ancak Okullar, Hala Açık

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Pandemi nedeniyle çoğunluğu uzaktan eğitimle geçen zorlu bir yılın ardından yaklaşık 18 milyon öğrenci, bugün dijital karnelerine kavuşuyor. Ancak okullarda eğitim, öğrencilerin gereksinimlerine göre 2 Temmuz’a kadar sürecek. 5 Temmuz-31 Ağustos’ta uygulanacak telafi eğitimleri kapsamında da okullar yaz boyu açık kalacak.
MİNE ÖZDEMİR GÜNELİ - İlkokul, ortaokul ve lise kademesindeki yaklaşık 18 milyon öğrenci için bugün karne zamanı. 2020-2021 eğitim öğretim yılı karneleri bugün e-Okul üzerinden erişime açıldı ancak okullarda bugüne özel bir karne etkinliği yapılmayacak. Talep eden velilere basılı karne, başarı belgeleri ve mezuniyet diploması 2 Temmuz’dan itibaren okul müdürlükleri tarafından verilecek.


Okullarda, 21 Haziran’dan 2 Temmuz’a kadar öğrencilerin gereksinimleri doğrultusunda etkinlikler gerçekleştirilecek. Eğitim yılı, 2 Temmuz’da sona erecek. Ancak telafi programı kapsamında okullar yaz boyu açık olacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) okullarda uygulayacağı eğitim takvimi şöyle:

Sınavlar sürüyor

- Liselerde, sorumluluk ve mazeret sınavları 2 Temmuz’a kadar tamamlanacak. Destekleme ve yetiştirme kursları ile 12. sınıflara yönelik rehberlik faaliyetleri sürecek.

- 1,5 yılı kapsayan Ulusal Destekleme Programı’nın (UDEP) yaz tatili bölümü olan “Telafide Ben de Varım” programı için başvurular 21 Haziran-2 Temmuz arasında yapılabilecek. Telafi eğitimi programı, 5 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak