Karneler Ne Zaman Verilecek?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Salgın nedeniyle bu sene Milli Eğitim Bakanlığı okulların tatil tarihinin ertelendiğini duyurmuştu. Daha önce yayınlanan MEB takvimi , Bakan Selçuk'un daha sonra açıkladığı takvimle uyuşmuyor. Bu sene yaz tatili 2 Temmuz'da başlayacak ve okullar yaz tatili boyunca açık kalacak. İsteyen öğrenciler hiç mecburiyet olmadan okullara yazında gidebilecekler. Okulların açık olması nedeniyle, gönüllü öğretmenler ekstra ücret dahilinde okullarda bulunabilecekler.
Milyonlarca öğrenci ve öğretmen, MEB'in çalışma takviminin değişmesinin ardından, karneler ne zaman verilecek sorusuna yanıt arıyor. 
Yaz tatiline ve karnelere ilişkin Bakan Selçuk şu açıklamalarda bulunmuştu. 

"Örneğin lise veya ortaokul öğrencilerinin nisan sonunda notlarının tamamlanmasını bekleriz. Ondan sonra karneyle ilgili çalışmalar başlar. Liselerde daha karne vermedik. Bu duruma göre nasıl bir ihtiyaç doğarsa, şunu net söylemem lazım. 'Önceden bir şey söylüyoruz da bunu asla değiştirmiyoruz.' gibi bir durumumuz yok. Karnenin tarihini de ona göre düzenleriz. Duruma bir bakmamız lazım. Süreci izlememiz lazım. Vakalara ilişkin tabloda çok daha farklı bir durum ortaya çıkacak ve biz yeniden kararlarımızı yeniden gözden geçirmek durumunda kalacağız." diye konuştu.

Karnelerin ne zaman verileceği henüz netlik kazanmadı . Önümüzdeki günlerde bu konuya ilişkin MEB'in açıklama yapması bekleniyor

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak