İstanbul'un En Riskli 8 İlçesi Açıklandı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İstanbul'un en riskli 8 ilçesi açıklandı. İstanbul Tabip Odası (İTO) , korona izleme grubunun hazırladığı rapora göre, İstanbul'da en riskli 8 ilçeyi açıkladı.
Türkiye'de son zamanlarda yaşanan vaka sayılarındaki artış nedeniyle, tüm Türkiye'de yarından sonra önemli yasak kararları alınacak.
Türkiye'deki vaka sayılarının en fazla olduğu ilimiz olan İstanbul'da, virüsün yayılımının riskli olduğu ilçeler belli oldu. Yapılan açıklamaya göre, İstanbul Avrupa yakası en riskli bölge ilan edildi.

Raporda, nüfus hareketliliğinin ve yoğunluğunun yüksek olduğu Bağcılar, Bahçelievler, Esenler, Esenyurt, Fatih, Gaziosmanpaşa, Sultangazi ve Zeytinburnu ilçelerinin virüsün yayılım açısından riskli ilçeler arasında ifade edildi. Raporda, İstanbul'un Avrupa Yakası'nın koronavirüsün adeta merkez üssü olduğuna dikkat çekildi.

65 yaş üstü ve altı grupta gözlenen bulaşıcı hastalık ölümlerinin ise koronavirüs hastalığının yaygın olarak saptandığı Bağcılar, Bahçelievler, Esenyurt, Fatih, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece ve Sultangazi'de gerçekleştiği bildirildi.

Normalleşmenin başladı tarihten itibaren, vaka sayıları hız kesmeden artmaya devam ediyor. Normalleşme süreci sonrasında vaka sayısı, 10 kat arttığı belirtilmekte

Kaynak: Emre DEVECİ-Sözcü

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak