İstanbul'da Yaşanan Olayla İlgili Flaş Gelişme: Meğer Bunu Yapan Sapık Kaçak Yollardan Yurda Giriş Yapmış

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Olayı gerçekleştiren esas şüpheli Pakistanlı M.V.’nin yaklaşık 1 yıl önce kaçak yollarla Türkiye’ye girdiği öğrenilirken, görgü tanığı ve mağdur çocukların uzman ekipler eşliğinde teşhis işlemleri sürüyor.

Türkiye’ye kaçak yollarla gelmiş
Emniyette yapılan araştırmalar sonucu M.V.’nin yaklaşık bir yıl önce Türkiye’ye kaçak yollarla geldiği öğrenildi. Bir süre farklı adreslerde kalan M.V.’nin seyyar satıcılık yaptığı belirlendi.

Gözaltına alınan 6 Pakistanlı sınırdışı edilecek
Öte yandan emniyetteki işlemleri tamamlanan ve olayla ilgisi olmadığı öğrenilen 6 Pakistanlı ise sınırdışı edilmek üzere İl Göç İdaresine gönderildi.

Teşhisler devam ediyor
Soruşturmayı sürdüren ekipler, gözaltına alınan şüpheliyi olayı gören iki çocuğa teşhis ettirdi. Çocukların da şüpheliyi teşhis etmesi üzerine cinsel istismara maruz kalan M.E. emniyete davet edildi. Mağdur çocuk ve olayı gören iki çocuğun teşhis işlemleri uzman ekipler eşliğinde devam ediyor. Öte yandan Urduca bildiği öğrenilen şüphelinin resmî ifadesinin alınması bekleniyor.

İfadeler ortaya çıktı
Olay öncesinde M.E. ile birlikte oyun oynayan ve olayı gören 5 yaşındaki 2 erkek çocuğun ifadeleri ise pedagog eşliğinde alındı. Çocuklar verdikleri ifadede, ” Biz oyun oynuyorduk. Bir kişi geldi. Para vereceğini söyleyerek M.E.’yi yanımızdan alarak arkaya gittiler. Biz de bir süre sonra ailemize haber verdik” dedi.

İstanbul Valiliği’nden açıklama:
— Küçükçekmece ilçemizde 22 Nisan 2019 tarihinde meydana gelen küçük yaştaki çocuğun istismarı olayını bir kez daha nefretle kınıyor, yavrumuza ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Masum yavrumuzun bu çirkin olaydan olumsuz etkilenmemesi ve normal hayatına kavuşması için doktorlarımız, çocuk psikiyatristi ve psikologlarımızca süreç yakından takip edilmiş ve mümkün olan en kısa sürede tedavisi tamamlanarak taburcu edilmiştir.


— Bu olayın kısa zamanda aydınlatılması ve failin adalete teslim edilmesi için Asayiş, Çocuk Şube, Terörle Mücadele, Siber Suçlar, İstihbarat, Güvenlik, Çevik Kuvvet ve diğer birimlerimizden sadece bu olay için özel ekipler oluşturulmuş ve titizlikle devam eden yoğun çalışmalar sonucu fail yakalanmıştır.

— Olayın adli soruşturması devam etmektedir. İl ve İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli bütün ekiplerimizi, bu olayın aydınlatılmasında göstermiş oldukları üstün gayretlerden dolayı canı gönülden tebrik ediyor, sağduyulu davranarak yardımcı olan vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum.

— İlimizde yaşanan vicdanları sızlatan bu insanlık dışı ve asla kabul edilemez olayların bir daha tekrarlanmaması için toplumsal birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.
 

DHA

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber