İsrail'de normalleşme sürecinde okullar Mayıs başında açıldı ama artan vakalar nedeniyle tekrar kapatılma kararı alındı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çin'de Aralık ayında başlayan Mart ayından beridir de ülkemizde görülen corona salgınında vaka sayısı normalleşme süreci sonrası azalmak yerine artış gösteriyor.

Diğer dünya ülkelerinde de benzer durumlar yaşanırken, MEB'in yeni eğitim öğretim yılının 31 Ağustos'ta başlayacağı duyurusundan sonra özellikle veliler , öğrenciler ve öğretmenler tedirgin

Örnekleme yapacak olursak eğer, İsrail'de Mayıs ayında okulların açılmasıyla birlikte hızlı vaka artışı okulların tekrar kapatılmasına neden olmuştu

İsrailde okulların Mayıs başında az mevcutla küçük gruplar halinde açılması ardından kısıtsız olarak 17 Mayısta tamamının açılmasıyla birlikte Covid-19 salgını tekrar artışa geçerek okulların 3 Haziran tarihinde vaka tespitinde derhal tekrar kapatılmasına karar verilmiş.

İsrailin günlük Covid-19 bulaş tablosu okulların kısıtsız olarak açıldığı 17 Mayıstan itibaren diplerden tepelere doğru gidişatı net olarak gösteriyor.

Gazete haberine göre ilk tespitlerin olduğu okulda 130 vaka ortaya çıkmış.

Ardından farklı okullarda 244 vaka tespit edilmesinin ardından 42 anaokulu hemen kapatılmış ve buralarda çalışan öğretmen öğrencilerden 6800ü eve karantinaya gönderilmiş.

Son vakanın tespit edildiği ortaokulda 7nci sınıf bir öğrencide virüs saptanmasının ardından o sınıftaki tüm öğrenciler karantinaya alınmış. O okulda 9ncu sınıflarda ikinci vaka tespit edildikten sonra okul tamamen kapatılmış.

Okuldaki öğretmenlerden basına konuşan ve işten atılma korkusuyla kimliğinin gizlenmesini isteyen kişi "Okulun bu koşullar altında açılması yanlış oldu." demiş.

Bir başka okulda virüs bulaştığı tespit edilen öğrencilerin evlerine gönderildiği duyulduktan sonra diğer çocukların da aileleri tarafından okula gönderilmediği ortaya çıkmış.

Restoran ve eğlence mekanlarına kısıtlamaların tekrar gelmesi gerektiği de yetkililer tarafından konuşulur olmuş.

Tüm bu haberlere İsraili doktor Arnon Afek
"Bu durum şaşılacak durum değil. Bu koşullar altında okullar açılırsa virüs yayılır ve okullar tekrar kapatılır. Aynısı Güney Kore ve Singapurda da oldu" diye açıklama yapmış.
#DüşünmekGerek #TedbirVirüsüYener
#AceleİşeCoronaBulaşır

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak