İntegral Yeni Müfredatta Neden Yok?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulamaya başlanacak olan yeni müfredat taslağını, geçtiğimiz hafta kamuoyuyla paylaşmıştı.
Yayınlanan yeni müfredat taslağının yayınlamasının ardından, bazı derslerin müfredattan çıkarıldığı görülmekte. Özellikle "İNTEGRAL" ın müfredatta yer almaması, en fazla konuşulan konular arasında yer aldı.
Peki İNTEGRAL neden müfredattan çıkarıldı? İntegralın müfredattan çıkarılma nedeni nedir? Bakan Yusuf Tekin konuya ilişkin açıklamada bulundu.
İşte Bakan Tekin'in İNTEGRAL'a ilişkin yaptığı o açıklama!

"İntegral"in yeni müfredatta yer almaması

Bakan Tekin, yeni müfredat taslağında integral konusunun olmamasına ilişkin soru üzerine, bunun tamamen akademik, bilimsel bir altyapı olduğunu belirtti.
 
Öğretmen ve akademisyenlerin çalışmaları sonucu hangi konunun çıkartılıp çıkartılmayacağına karar verildiğini anlatan Tekin, şöyle konuştu: "Kararlarını verdiler ve biz örneklerine de baktık. İntegral dahil birçok konuyla ilgili olarak açıklamaları okuduk. Nihayetinde bilimsel usullere göre çalışmış ve değerlendirmelerini yapmışlar. 'Programların seyreltilmesi gerekir' tezini başta koyduğumuz zaman ki bunu özellikle söyleyeyim OECD ülkeleri PISA, TIMS gibi sınavlarla karşılaştırırken bizim sınav skorlarımız üzerinden değerlendirme yapıyor. Bizim çocuklarımızın muhatap olduğu içerikler üzerinden değerlendirme yapmıyor. Biz neredeyse rekabet ettiğimiz bu ülkelerdeki çocukların aldığı kazanım ya da öğrenme çıktısının iki katı kadar çocuğumuza yük yüklüyoruz. Dolayısıyla neler gerektiyse bizim programımızda onlar kaldı, diğerleri çıkartıldı. İntegral de bu konulardan bir tanesi."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak