Fahrettin Koca İllerin Vaka Sayısını Açıkladı: İşte En Çok Vaka Görülen İlimiz

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, en çok vaka görülen illerimizi sıraladı. En çok vaka sayısı İstanbul'da görülmüştür dedi

Dünya koronavirüse karşı şu anda ne başarı göstermişse bunu izolasyona borçludur. Biz de hastalığın ülkemize girmesini bu yolla önledik. Mücadele temelde yayılmayı önleme mücadelesidir. Tehdit herkes için ortak. Tehdide karşı davranış ortak olmalıdır.

Virüsün bütün gücünün ne olduğunu size söyleyeyim. Virüsün bütün gücü yayılma fırsatıdır. Bu savaşta virüse bu gücü tanımayalım.

Son 24 saatte test sayısı 14 bin 396, vaka sayısı 2 bin 148, vefat sayısı 63, tedavisi tamamlanarak taburcu edilen kişi sayısı ise 333 oldu. Koronavirüs tespiti için test merkez sayısı 89'a çıkarılacak.

Stratejimiz sabit hayat olmalıdır, yuvamız gücümüz olmalıdır. Şehirlerde hareketlilik ne kadar azalırsa o kadar hızlı galip geliriz. Bu bir halk sağlığı savaşıdır. Hedefimiz bu savaştan en az can kaybıyla çıkmak, virüsü mümkün olduğu kadar erken kontrol altına almaktır.

Bütün illerimizde artık bu virüsün olduğunu biliyoruz. Daha çok vakanın İstanbul... İstanbul'daki vaka sayısı 8852. Yüzde 60'lara yakın. Onu İzmir izliyor, onu Ankara izliyor. Toplam 39 ilimizde can kaybımız var. Burada da ağırlıklı İstanbul, devamında İzmir, Kocaeli, Ankara, Konya...

Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yüzde 68,8'inin, şu an yoğun bakımda olanların yüzde 63,3'ünün tansiyon hastası olduğunu görüyoruz.

Ayrıntılar geliyor...

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak