Emeklilere Seyyanen Zam Verilecek mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

EMEKLİ SEYYANEN İSTİYOR !!!!
Memur ve Memur Emeklilerin maaş artışları toplu sözleşme kapsamında yapılmaktadır. Şöyle ki Toplu sözleşmede belirtilen 6 aylık zam dilimine, bir de 6 aylık enflasyon farkı dâhil edilmektedir. Toplu sözleşme gereği Çalışan Memur ile Emekli Memur aynı oranda maaş zammı almaktadır.
    Ancak bu kural 2023 Temmuz ayında yapılan maaş zammında delinerek, aynı toplu sözleşmeye imza atılmasına rağmen sadece çalışan memur seyyanen 8077 tl fark almıştır. Emekli memur ayrılmıştır. Yani toplu sözleşme ile aynı oranda zam alır denen çalışan memur ve emekli memur zam oranı toplu sözleşme yok sayılarak, emekli memura adaletsizlik yapılmıştır. 
  Yapılan bu adaletsizlik ile çalışan memur ile emekli memur arasındaki fark 8077 TL daha açılmıştır.
   2024 yılı ocak ayında emekli memura hangi oranda zam gelirse gelsin, çalışan ile emeklisi arasındaki fark çok daha fazla büyüyecektir. (Temmuz 2023 de adaletsizlik yapılarak sadece çalışana verilen seyyanen 8077 TL, Ocak 2024 de %50 fark geldiğini varsayarsak 12.000 Tl olacaktır. Bu durumda emekli ile çalışan arasındaki fark 12.000 Tl ye çıkacaktır.) Sadece bu seyyanen zam farkı 12.000 TL bile birçok emekli memur maaşından fazladır.
    Bu nedenle Ocak 2024 zam oranı konuşulmadan önce Temmuz 2023 ayında emekli memura verilmeyen 8077 seyyanen zam verilip sonrasında Ocak 2024 zam oranı eklenmelidir. Ancak bu şekilde toplu sözleşmeye uyulmuş olacak ve adaletsizlik ortadan kalkacaktır. 
   Sayın Cumhurbaşkanımız 29 Ekim Cumhuriyet bayramında bir kısım emekliye verilmeyen emekliye yapılan adaletsizliği fark etmiş ve düzeltmiştir. 
   Temennimiz toplu sözleşme gereğince, çalışan ve emekli memurun aynı oranda maaş zammı alması gerekir iken, sadece çalışan memura verilen 8077 TL seyyanen zammın, emekli memura da aynı oranda verilmesi gerektiğini fark ederek yapılan adaletsizliği düzeltmesidir.

Alıntı:Ahmet Yarıcı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak