EĞİTİM KOLUNA AİT 6. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME DETAYLARI

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Eğitim-Bir-Sen’den #MemurKazandı etiketi ile Twitter’da 6. dönem toplu sözleşme açıklaması:
1- Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine 2022 yılı için; ilk altı ay %5+enflasyon farkı, ikinci altı ay için %7+enflasyon farkı olmak üzere toplamda %12,35 oranında zam yapılmasını sağladık.
2- Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine 2023 yılı için ilk altı ay için %8+enflasyon farkı,ikinci altı ay için %6+enflasyon farkı olmak üzere toplamda %14,48 oranında zam yapılmasını sağladık.
3- Emeğe adalet sözleşmesi hükmündeki 6. Dönem Toplu Sözleşmeyle; 1 Ocak 2022- 31 Aralık 2023 döneminde maaş ve ücretlerde, toplamda %28,61’lik artış olacak.
4- Toplu sözleşme ikramiyesi 134,84 ₺ iken toplu sözleşmeyle 400 ₺’ye yükseltildi. İki yılın sonunda Toplu Sözleşme İkramiyesi, 489 ₺ olacak.
5- Ek gösterge vaadi ve sözleşmeli personelin sorunlarına dair çözüm için çalışma başlatılacak. Kadroya ve gösterge artışına yakınız.
6- Eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneğini 2022 yılı için 1.325 TL’ye; 2023 yılı için 1.400 TL’ye çıkardık.
7- 24 saat süreyle nöbet tutan belletmenlere ödenen 2 saatlik ek ders ücretinin 4 saate çıkartarak belletici öğretmenlere ve gece nöbet tutanlara ilave artış sağladık.
8- Nöbet tutan belletmen öğretmenler yönünden aylık ders ücreti sınırının 56 saatten 64 saate çıkarılmasını sağladık.
9- Yatılı ve pansiyonlu eğitim kurumlarındaki yöneticilerin istemeleri halinde belletmenlik görevi karşılığı ek ders ücreti almalarını sağladık.
10- Geliştirme ödeneğinin 2022 ve 2023 yıllarında da devamını sağladık.(Üniversiteler için)
11- Ek ders ücretinin yüksek lisans yapmış olanlara %7, doktora yapmış olanlara %20 artırımlı ödenmesini sağladık.
12- Halk eğitim merkezleri ve olgunlaştırma enstitülerinde görev yapan yönetici ve öğretmenlere nöbet görevi karşılığı haftada 3 saat ek ders ücreti ödenmesini sağladık.
13- Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında görev alan memur ve hizmetlilere fazla çalışma ücretinin dört kat artırımlı ödenmesini sağladık.
14- 1 Ocak ve 1 Mayıs tarihlerine tekabül eden günlerde ders görevlerinin yapılmış sayılmasını ve ek ders ücretinin ödenmesini sağladık.
15- Mesleki eğitim koordinatörlük görevlerindeki ek ders ücretlerindeki saat sınırlamasını kaldırdık. 
16- Sınıf öğretmenlerine, okul öncesi öğretmenlerine ve atölye şefliği verilen öğretmenlere haftalık ilave 2 saat ek ders ücreti ödenmesini sağladık. 
17- Rehberlik ve araştırma merkezlerinde görev yapan özel eğitim alan öğretmenlerinin ek ders ücretlerinin haftada 15 saatten 18 saate çıkarılmasını sağladık.
18- Rehberlik öğretmenlerine yaz tatili dönemlerinde tercih danışmanlığı karşılığı her gün için ödenmekte olan 3 saat ek ders ücretinin 5 saate çıkarılmasını sağladık.
19- Öğretmenevi ve akşam sanat okulu yöneticilerine yönetim görevi karşılığı ödenmekte olan ek ders ücretinin haftada 4 saat artırımlı ödenmesini sağladık.
20- Sözleşmeli öğretmenlere başarı ve üstün başarı belgesi verilebilmesini sağladık. 
21- Öğretim görevlisi kadrolarında bulunan akademisyenlere geliştirme ödeneğinin 10 puan artışla %60 oranında ödenmesini sağladık.(üniversiteler için)
22- Üniversitelere bağlı yurtlarda görev alan personele fazla çalışma ücretinin dört kat artırımlı ödenmesini sağladık.
23- Üniversitelere bağlı yurtlarda görev yapan sözleşmeli personelinde fazla çalışma ücretinin dört kat artırımlı ödenmesini sağladık.
24- Yönetim görevi karşılığında haftalık 20 saat ek ders ücreti alan müdür ve müdür başyardımcılarının ilave ek ders ücretini 4 saatten 5 saate çıkarttık.
25- Üniversite idari personelinin merkezi yer değişikliği konusunda çalışma yapılmasını karara bağladık.
Takdir sizlerin...

Alıntı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak