Dul ve Yetim Maaşlarına Zam Yapılacak mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Dul ve yetim maaşlarına zam yapıldı mı? 2023 Yılı için, dul ve yetim aylıklarına zam yapılacak mı? 2023 Yılı emekli maaşlarına yapılan 2 bin TL'lik artış, dul ve yetim maaşlarına da yapılacak mı? Dul ve yetim aylıklarına ek zam yapılacak mı?
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kala, milyonlarca emekli maaşına 2 bin TL'lik zam yapıldı.
Yapılan zam oranları, bu ay itibariyle emeklilerin hesaplarına geçmiş bulunmakta. Peki yapılan bu ek zam, hangi emeklileri kapsıyor? Hangi emeklilerin maaşlarına, ek 2 bin TL'lik zam yapıldı?
Dün itibariyle, EYT ile emekli olanlarda dahil olmak üzere, 5500 TL maaş alan emeklilerin maaşları 7500 TL'ye yükseltildi. Ancak dul ve yetim maaşlarına zam yapılmadı.
En düşük emekli maaşı alt sınırı 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükselmesinin sonucunda en düşük sınırdan dul ve yetim aylığı maaşı alanların aylıkları yüzde 36,36 oranında arttı.

Örneğin; yüzde 75 hissesi olan dul eşin ölüm aylığı 4 bin 125 liradan az olamıyordu. Bu tutar, yeni taban aylığın devreye girmesiyle, 5 bin 625 liraya çıkacak.

Yüzde 75 hissesi olan dul eşe 5 bin 625 liradan az aylık ödenmeyecek. Bunun altında olan ölüm aylığı ödemeleri 5 bin 625 liraya tamamlanacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak