Danıştay Andımız Kararını İmzaladı mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bugün, ‘ANDIMIZ’ın 1933  yılından 2013 yılına kadar 80 yıl boyunca İlkokullarımızda ,çocuklarımızda Milli Kimlik duygusunu geliştirmek ve Milli şuuru güçlendirmek amacıyla büyük bir gurur ve onurla okunduğunu konuştuk.
Belli kesimleri memnun etme düşüncesi ile,2013 yılında MEB Nabi Avcı döneminde İlköğretim kurumları yönetmenliğinden Andımızla ilgili madde çıkarıldı.
Bu maddenin çıkarılması,Türk,Atatürk ve Cumhuriyete karşı olanlar, terör örgütleri,PKK,Memur Sen,İHD,Mazlum Der gibi kuruluşları memnun etmiştir.
Türk Eğitim Sen olarak 2013 yılında Andımızın kaldırılması yönündeki düzenlemeye Danıştay nezdinde dava açtık.
Danıştay 8.Dairesi 19 Ekim 2018 yılında başvurumuza Andımızın okutulması yönünde karar verdi.
MEB Ziya Selçuk döneminde,8.Dairenin Andımızın okutulması kararına Kasım 2018 tarihinde itiraz edildi.
Bu itiraz kararının Danıştay İDDK tarafından Şubat ayında ,3 yıl sonra 8.Dairenin kararını bozan bir karar verildiği basından öğrendik.Bu davanın tarafı sendikamız olmasına rağmen kararın dışarıya sızdırılmasını  çok manidar bulduk.
Türk Eğitim Sen olarak Andımızın okutulmaması yönünde ki Danıştay İDDK’nın kararını kabul edilebilir bulmuyoruz.Bu kararı alanların Türk Tarihi ve Türk Milleti önünde sorumlulukları vardır.
Andımız,Atatürk’ün Ne Mutlu Türküm diyene !sözleriyle sona ermektedir.
Bu sözde geçen ‘Türklük’ ,bir ırka mensubiyeti değil,Türkiye Cumhuriyeti’ne Vatandaşlık bağıyla bağlı olma şuurunu ifade eder. 
Atatürk’ün ‘Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir’ ifadesi bunun en belirgin tespitidir.
‘Türk’ etnik bir unsurun adı olmayıp,vatandaşlarımızın ortak adıdır. Andımızın kaldırılması ülkenin geleceği olan çocukların eğitimlerini Milli olmaktan uzaklaştıracaktır.Bugün andımızdan rahatsız olanlar, yarın istiklal marşından, içinde ‘kahraman ırkıma bir gül’ sözü geçiyor diye ,Atatürk’ün Gençliğe hitabesinden ‘ muhtaç olduğun kudret damarlarında ki asil kanda mevcuttur’ diye rahatsız olup kaldırılmasını  gündeme getirebilirler.Bundan  dolayı andımız giderse yarın istiklal marşı sonra Gençliğe hitabe kalksın diyenler çıkacaktır. Buna müsade etmeyeceğiz.Andımıza sahip çıkacağız.
Türk Eğitim Sen olarak İDDK’nın  gerekçeli kararını bekliyoruz.Bakalım nasıl bir gerekçe ortaya konulacak. Türklük kelimesinin ırki bir anlam ifade ettiğini mi söyleyecekler yoksa,Covid-19 salgını nedeniyle çocukların bir arada bulunması  andımızın okunması tehlike oluşturur diye uyduruk bir bahane mi bulacaklar. 
Andımızla ilgili Danıştay İDDK’nın kararı  tarafımıza tebliğ edildikten sonra ,kamuoyuna kapsamlı bir değerlendirme yaparak Danıştay nezdinde kararın düzeltilmesi  için girişimde bulunup, aksi bir  durumda ise Anayasa Mahkemesine başvurarak hukuki süreci  sonuna kadar sürdüreceğiz.Zira adımız ,Andımızdır.
Andımız namusumuzdur,Diyerek değerlendirmelerde bulundum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak