Corona Virüsü Salgınında En Çok Etkilenecek Olan ile Ve İlçeler Belli Oldu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Özellikle son günlerde ülkemizdeki vaka artışı nedeniyle gerekli tüm tedbirler alınmaya çalışılıyor. Corana virüsü salgınında yaşanan vaka artışları vatandaşlarımızın evlerinden çıkmaması gerektiğinin en büyük kanıtı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün gece canlı yayında il ve ilçeler olarak corona salgınında vaka sayısını paylaştı. Buna göre corona virüsü salgınında en çok etkilenecek olan il ve ilçelerde belli oldu

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de yayılmaya devam eden corona virüsü hakkında Prof. Dr. Onur Başer açıklamalarda bulundu. Başer açıklamalarında virüsten etkilenebilecek illeri ve ilçeleri belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı açıklamalarında corona virüsü olan illerimizi belirtti. Bakan Koca’nın açıklamalarına göre virüs Türkiye genelinde tüm illerimize yayıldı.

Buna göre vaka sayısı 8 bin 852 ile İstanbul iller arasında en çok vaka listesinde birinci sırada yer alırken ardından İzmir ve Ankara geliyor.
 
ABD’de araştırma görevlisi olan Prof. Dr. Onur Başer ise İstanbul ve Ankara’da corona virüsünün yayılma hızı üstünde bir araştırma yaptı.

EN ÇOK ETKİLENEBİLECEK İLÇELER
Başer araştırmasında bu iki ilimizde corona virüsünün en çok etkileyebileceği ilçeleri belirtti. İşte o bölgeler:

Esenler, Zeytinburnu, Bahçelievler, Güngören, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Fatih ve Esenyurt.
 
En az riskli bölgeler ise Çatalca, Şile, Adalar, Silivri, Büyükçekmece, Beykoz, Sarıyer, Başakşehir, Arnavutköy ve Tuzla.

Onu Başer Ankara’nın ilçeler bazında virüs yayılma hızını da hesapladı ve en sıkışık bölgenin Keçiören olduğunu belirtti.

Ankara’da Mamak ve Sincan da riskli bölgeler arasındayken, az riskli bölgeler ise Bala, Güdül, Haymana ve Evren oldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak