Çin Gönderdiği Korona Kitinden Para Almadı"Ücretini ATATÜRK Ödedi"

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Atatürk'e çok şey borçlıyuz. ATAM o kadar büyük bir insanmış ki, aradan uzun yıllar geçmesine rağmen hala ülkesine fayda sağlıyor. 

Bir sabah uyanıyorsunuz ülkeniz Dünya ile beraber tehdit altındayken 81 yıl önce ölen Ata nız sizin için birşeyler yapmış öğreniyorsunuz. Dünya da bunu yaşayabilecek kaç halk var ki? Ölümünden 81 yıl sonra halkına hizmet eden tek lider. Teşekkürler Atam. 

Çin 2 milyon virüs kiti gönderdi, ücretini Atatürk ödedi deyip ücret talep etmediler
Çin hükümeti, 1940 yılında ülkelerinde yaşanan kolera salgını sonrası Atatürk döneminde kurulan akademinin kendilerine yaptığı yardım dolayısıyla Türkiye'ye korona virüs tespitinde kullanılan tanı kitlerini ücretsiz gönderdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda geçtiğimiz günlerde milletvekillerine bilgi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’deki test yapabilen laboratuvar sayılarının ve test yapılma oranının arttırılacağını ifade etmişti.

Hızlı tanı kitinin devreye alınmasıyla birlikte Çin’den 2 milyondan fazla hızlı tanı kitinin Türkiye’ye geldiği öğrenildi.

Öte yandan Türkiye’ye verilen hızlı tanı kitlerinden Çin hükümetinin herhangi bir ücret talep etmediği kaydedildi. Çin hükümetinin, 1940 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Refik Saydam Hıfzısıhha akademisinde üretilip kolera salgını için geçmiş dönemde Çin’de gönderilen aşılar için para talep etmediğini belirtildi.

DHA
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak