Bu İllerde Okullar 31 Ağustos'ta Açılmayabilir

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Salgın nedeniyle Mart ayından beridir kapalı olan okullar, 31 Ağustos'ta tekrar açılmaya hazırlanıyor. Salgının halen devam etmesi ve özellikle bazı illerde artış göstermesi okulların açılış tarihini erteletebilir.
MEB'in yayınladığı çalışma takvimine göre yeni eğitim öğretim yılı 31 Ağustos tarihinde başlayacak. 
Her ne ne kadar MEB yeni eğitim öğretim yılı çalışma takvimini yayınlamış olsa da, özellikle bazı illerde hızlı bir şekilde artan vaka artışları, okulların açılma tarihini erteletme ihtimalinin doğmasına neden oluyor.
Özellikle bilim kurulu üyeleri, salgın seyrinin bu şekilde giderken okulların açılmasını doğru bulmuyor.
Milli Eğitim Bakanlığından henüz resmi bir açıklama gelmedi ama, iddialara göre bazı illerimizde okullar 31 Ağustos'ta açılmayacak. 

İL VE İLÇELERDE FARKLI TAKVİMLER UYGULANABİLİR
Ankara’dan edinilen bilgilere göre; okulların açılışı için özel okullarda 15-17 Ağustos’ta, devlet okullarında 31 Ağustos tarihi tüm Türkiye için bir açılış günü olarak beklenilmemeli. Okullar her ilde hatta ilçede farklı bir takvimde açılabilir. Yetki konusunda tüm yetki yaklaşık 2 ay önce illerde valiliklere ve sağlık kurullarına verildi. ÖZEL OKULLARDAN HEYET ANKARA’DA TOPLANTIYA KATILACAK Özel okulların 15-17 Ağustos’ta telafi eğitimiyle açılması beklenilse de edinilen bilgiye göre özel okullardan bir heyet önümüzdeki salı günü Ankara’da MEB’de bir toplantıya katılacak. Özel okulların durumu da burada netleşecek. Özel okul sahiplerinin mutlaka açılması gibi bir ısrarı olmayacağı, çocukların sağlığını koruma koşullarına sahip olmayanlara izin verilmemesi de isteneceği bildirildi.

5 İLİMİZDE AÇILMAYABİLİR

Vaka artışı yüksek iller; Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Konya ve Ankara’da özel ve devlet okullarının fiili olarak eğitim/öğretime açılmaması ağır basıyor. Ancak İstanbul’un kapsam dışı olması sadece özel okullarda açılışın ay sonuna kadar ertelenmesine kesin gözüyle bakılıyor. Son kararı MEB’in vermesinin talep edileceği öğrenildi.Okulların açılışında 2020/2021 eğitim-öğretim yılında pandemi koşulları nedeniyle aynı anda milyonlarca öğrencinin sokaklara çıkarılması gibi bir durum beklenmiyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak