Belediyelerden Maddi Corona Virüs Desteği Başlıyor. İşte Başvuru Şartları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Corona virüsü nedneiyle işinden olan ve çalışamayan vatandaşlara Belediyeler el uzatıyor. Başta büyükşeir belediyeleri olmak üzere, vatandaşlara corona virüsü desteği verilecek.

Başvuru yapmak ve bu yardımlardan yararlanmak isteyen vatandaşlar belediyeleri arayıp gerekli belgelerle başvuru yapabilirler

İşte başvuru şartları
 
BELEDİYELERDEN DESTEKLER
Başta Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere 81 ilde pek çok Belediye tarafından ihtiyaç sahibi ailelere maddi yardımlar gerçekleştiriliyor. İhtiyaç sahibi olan aileler, bağlı bulundukları belediyelerden erzak, gıda yardımı gibi yardımları alabilecekleri gibi maddi yardım da alabileceklerdir. İhtiyaç sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Belediyeler tarafından destek alabileceklerdir.

Erzak-Gıda yardımları, ilk olarak yaşlılara, ihtiyaç sahiplerine ve Koronavirüs salgını nedeniyle işini kaybeden ailelere yapılıyor. Gıda kolilere, ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine kadar ulaştırılıyor. Ancak Belediyeden yardım alabilmek için bazı şartlara haiz olunması gerekiyor. Belediyeler tarafından dar gelirli ailelere gıda yardımının yanı sıra odun ve kömür desteği, yardım parası, muhtaç asker ailesi yardımı, yaşlı bakım desteği, okul yardımı, öğrenci burs yardımı, giyecek yardımı, şehit ve gazi yakını yardımları, fakir ve ihtiyaç sahibi ailelere kira yardımı, ilaç ve bebekler için bez yardımı gibi pek çok destek daha sunuluyor.

Belediyelerin erzak yardımından yararlanabilmek için nüfus cüzdanı fotokopisi, dilekçe, muhtaçlık belgesinin Belediyeye sunulması gerekmektedir. Bazı belediyeler tarafından farklı ve ek belgeler de istenebilmektedir. Belediyelerin Hilal Masa bürolarına yahut Belediye Dilekçe bölümüne giderek bizzat başvuruda bulunulabilir.


 
BELEDİYEYE ARAYABİLİRSİNİZ
Ayrıca belediyeler tarafından maddi destek de sağlanmaktadır. Bu yardımlardan yararlanmak için Belediyeye başvuruda bulunulması gerekmektedir. Belediyeye başvuruda bulunurken sizlerden TC kimlik belgesi, yardım dilekçesi, sağlık provizyon belgesi, muhtarlıktan alınmış ikametgah belgesi, üzerine araç kayıtlı olmadığına dair belge istenebilmektedir. Ayrıca her belediye kendi belgelerini istemektedir. Bundan dolayı başvuru yapılmadan önce belediyeyi arayarak yardım başvurusunda bulunmak istediğinizi ve hangi adımları izlemeniz gerektiğini sormanız gerekmektedir.

EK 2 MİLYON 300 BİN AİLEYE DESTEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Biz Bize Yeteriz Sloganı ile başlattığı yardım kampanyasında toplamda 1,5 milyar TL’nin biriktiğini ve daha önce 2 milyar TL’lik ek kaynakla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla 2 milyon 100 bin haneye yapılan desteklerin devam edeceğini, 2 milyon 300 bin aileye daha destek sağlayacaklarını duyurdu.

https://www.kamuilanlari.com/belediyelerden-ailelere-maddi-corona-virusu-destegi-basvurular-basladi-27360/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak