Bakan Yusuf Tekin'den Flaş Açıklamalar

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
İşte Bakan Tekin'in yaptığı açıklamalardan satır başları!

‘’Milli Eğitim Bakanlığının muhatap olduğu alan, yapmak istediği iş çok büyük fedakarlık gerektiriyor. Bu fedakarlığı tek başına öğretmen camiası üstleniyor. ‘’
Yusuf Tekin ‘’Çocuklarımıza Finlandiya’daki bir veli gibi mi davranıyoruz? Yoksa ‘‘git başımdan biraz işim var’’ mı diyoruz. Başka ülkedeki gibi her akşam çocuklarımızla beraber kitap mı okuyoruz yoksa ‘’evladım sen kitap oku biz televizyon seyredelim’’ mi diyoruz.’’

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: “Bana çocuğum mülakata girecek yardımcı olur musun diye isim gelmedi. Milletvekillerimiz dahil kimse bize böyle bir talepte bulunmadı. Çünkü ben bu öğretmen atamalarında mülakatın şeffaf, objektif, adil ve güvenilir olabilmesi için her türlü tedbiri aldığımı düşünüyorum. Aldığımız tedbirlere rağmen, ön göremediğimiz bir şekilde adaletsizliğe sebebiyet verecek her kim olursa, en yakınımdaki arkadaşlar dahil gerekeni yaparım, böyle bir şeye müsaade etmeyeceğiz.”

Öğretmen adaylarının mülakatlarında yuvarlama yapılmazsa büyük haksızlık olacak. Komisyonun adayın KPSS puanını bilecek olması mülakat puanında yuvarlama yapılmasında bir umuttur. MEB ne kadar tedbir alırsa alsın komisyonda yaşanacak kayırmacılığın bedeli tüm sıralamaya mal olur. Kayırmacılık yapıldıktan sonra kime hesap sorulur bilemeyiz ama işler bu noktaya gelmeden mülakatta KPSS puanına yuvarlama yapılarak karar verilmelidir.

Mülakatta yuvarlama olacak mı?

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı mülakat açıklamasında adayın KPSS puanının mülakat komisyonu tarafından bilineceğini açıkladı. Bakan Tekin’in açıklaması:

“Mülakata girecek öğretmen adayı mülakata kendi ismi ile değil bir kod numarası ile girecek. Üç kişilik mülakat komisyonunun isimlerini kimse bilmiyor, komisyon üyelerinin de kod numarası var. Adayın ismi ,memleketi gibi bilgileri gizledik. Adayın sadece kod numarası, fotoğrafı ile KPSS puanları olacak.”
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak