4 İlimizin Bazı Bölgelerinde Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

4 İlimizde bası kesimlerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bitlis'te  terörle mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, 3 ilimizde ise korona nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 
Bitlis valiliğinden yapılan açıklamaya göre
Bölücü terör örgütü ile mücadele tüm hızı ile devam ederken Bitlis Valiliği tarafında yapılan son dakika açıklaması ile “Merkeze bağlı bulunan Kayalıbağ, Kaşıklı, Karaca, Aşağıçobansuyu, Çobansuyu, Güllüce, Esenburun, Harmanyeri, Sarıkonak, Konalga köy ve mezraları bölgelerinde bölücü terör örgütü (BTÖ) mensuplarının bulunduğu ve barınma amaçlı sığınak/barınak tesis ettikleri bilgisi alınması neticesinde bahse konu bölgelerde BTÖ mensuplarının yakalanmaları, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi gereğince 11 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 21.30'dan itibaren ikinci bir emre kadar ‘sokağa çıkma yasağı’ ilan edilmiştir" sözleri ile ikinci bir emre kadar belirtilen köy ve mezralarda sokağa çıkma yasağı uygulanacağı ilan edildi. Vatandaşların güvenlik güçlerine yardım etmeleri ve alınan önlemlere uymaları istendi. 

Osmaniye valiliğinden yapılan açıklamaya göre

Osmaniye ilinin Sakarcılık köyünde artan koronavirüs vaka sayısı nedeni ile Valilik tarafından yapılan Hıfzısıhha Kurulu toplantısı ile hem koronavirüs vaka sayısının artması hem de temaslı kişi sayısının artmasının önlenmesi amacı ile köyün karantina altına alındığı ve 10 günlük sokağa çıkma yasağı kuralının uygulanacağı ilan edildi. 

Adıyaman'da yapılan açıklamaya göre
Adıyaman'da da alınan kararlar kapsamında koranavirüs testi pozitif çıkan kişi sayısının artış gösterdiği bazı mahalleler karantina altına alındı ve bu mahallelerde 10 günlük kısıtlama uygulamasına geçildi. 

Çorum'da alınan karara göre

Son dönemde Cevizli Köyü'nde yaşanan koronavirüs vaka sayısında ki artışın ardından karantina kararı alındı. Köyde 10 gün boyunca giriş çıkışlar yasaklanırken yine ev ziyaretleri de yasaklanmış oldu. Karantina kapsamında vatandaşların evlerinde kalmasının sağlanması, bu kapsamda yeni vaka sayısındaki artışın düşürülmesi hedefleniyor. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak