28 ŞUBAT'TA ÖĞRETMENLİK HAKKI ELLERİNDEN ALINAN EL-EZHER MEZUNLARININ SİVAS HİKAYESİ

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bugün 28 Şubat alakası olan olmayan bir çok kişi, kuruluş mağdur edebiyatı yapıyor.28 şubat sürecinde zülüm vardı.Bir çok insanımız mağdur edildi.O gün sesini çıkarmayanlar,dışarda ne var, ne yok diyerek Pencereden dahi bakma cesaretini gösteremeyenlerin  bugün ahkam kestiklerini görüyorum.
Türkiye Kamu Sen olarak o günlerde bizler "KESİNTİSİZ DEMOKRASİ İSTİYORUZ" diye sokaklara inmiştik.O günleri ,yaşananları iyi bilip,doğru değerlendirmeler yapmak lazım.Yine o günlerden kimin ne yaptığının daha net anlaşılması için yaşadığım bir olayı paylaşmak istiyorum.
Memleketim Sivas.
Sivas şube başkanı iken,28 şubat süreci sonrasında YÖK, Mısır El-Ezher mezunu 29 Dinkültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak Sivas'ta görev yapanların diplomalarının denkliğini iptal ederek memur olarak atamasını yaptı. 
Aynı durum diğer illerde de yaşanmış olabilir.Denklikleri iptal edilen öğretmen arkadaşlar,Kapı kapı partileri,sendikaları,STK dolaştılar ama...Türk Eğitim Sen'den başka kimse sahip çıkmadı.
Sendikamıza üye oldular.İtibarları ellerinden alınan bu arkadaşlarla,zaman zaman eş ve çocukları ile birlikte Sivas'ın merkezi yerlerinde,Sivas Türk Eğitim Sen yönetimi ve üyelerimizin de desteği ile basın açıklamaları yaptık.Yanınızdayız dedik. Türk eğitim Sen çatısı altına giren bu arkadaşlara hukuk desteği verdik.O zamanlar büyük desteğini gördüğümüz sendika avukatımız Hamdi Akın aracılığı ile bir lira avukatlık ücreti almadan dava sürecini başlattık.Allah avukatımızdan Hamdi Akın'dan razı olsun.Dava  süreçleri bir yıldan fazla sürdü.Yerel idari mahkemeler sonrasında  Danıştaydan öğretmenliğe dönüşle ilgili olumlu karar alınarak İTİBARLARININ iadesini sağladık.Maddi olarakta iyi para aldılar.Sonra ne olduuuuu...Memleketin hali gibi oldu, karekterleri...İstifa ettiler.Şimdi soruyorum biz sendikacılık adına ne kötülük yaptıkta bu iyilik bilmez insanlar sendikamızdan istifa ettiler.Ya üye oldukları malum yer,onların iadelerde ne katkısı olmuştu.İşte insanlar,işte yaşadıklarımız.
İnsan bu kadar mı,yapılan iyiliği görmez.
Yaptıkları çok zoruma gitmişti,
"HAKKIMIZI BUNLARA KARŞI HELAL ETMEDİĞİMİZİ Ulusal ve yerel tv 'da anlatarak söylemiştim.
Bizler Türk Eğitim Sen olarak;insanlar doğruyu,hakikati görmeseler de doğruları anlatmaya doğru işler yapmaya,hakları gasp edilenleri korumaya devam edeceğiz.Bu bizim dini ve insani bir görevimiz diyerek mücadelemizi sürdüreceğiz.Söylediklerimde bir yanlışlık,saptırma varsa tabi ki,itibarı iade edilen öğretmen arkadaşlarımız cevap haklarını kullanabilirler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak