Türkiye, e Twinning faaliyetlerinde Avrupa birincisi Oldu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Türkiye, eTwinning faaliyetlerinde; kayıtlı öğretmen, aktif öğretmen, kayıtlı okul ile gerçekleştirilen projelerle Avrupa’da birinci sıraya yerleşti.

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Türkiye Ulusal Destek Servisi tarafından yürütülen eTwinning faaliyeti, FATİH Projesi’yle sağlanan donanımlar ve EBA tarafından sunulan elektronik içerik imkânlarıyla büyük bir değişim hareketine dönüştü.

Avrupa Komisyonu Eğitim Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı (ECAE) tarafından Erasmus+ Programı kapsamında yer alan eTwinning faaliyeti, Avrupa Okul Ağı Konsorsiyumu organizasyonunda, 33 Avrupa ülkesi ve 6 Avrupa’ya komşu ülkenin eğitim bakanlıkları veya ulusal ajansları tarafından yürütülüyor. Bu kapsamında, öğretmenlerin çevrim içi iletişim kurarak bilgi ve deneyimlerini paylaşabilecekleri, çevrim içi ve yüz yüze eğitimlere katılabilecekleri, teknolojiyi etkin ve verimli biçimde kullandıkları, öğretim programlarına uyumlu projeler gerçekleştirebilecekleri bir topluluk oluşturuldu.

2005 yılında başlayan eTwinning faaliyetine 2009 yılında dâhil olan Türkiye, geçen ayın verilerine göre, eTwinning faaliyetine kendisinden 4 yıl önce başlayan çok sayıda Avrupa ülkesini geride bıraktı. Türkiye, portale kayıtlı 118 bin 420 öğretmen sayısıyla birinci sırada yer alırken; Türkiye’yi 58 bin 915 öğretmenle İtalya, 48 bin 71 öğretmenle Polonya,  44 bin 245 sayıyla İspanya takip ediyor.

eTwinning portaline öğretmenlerin giriş sayılarında 2017 yılı içinde en fazla girişi yapan ülke Türkiye olurken; ikinci sırada İtalya, üçüncü sırada İspanya yer aldı. Avrupa’da gerçekleştirilen 217 bin 000 eTwinning projesinin 20 bin 542’sini gerçekleştirerek ilk sırada yer aldı. Avrupa’da eTwinning faaliyetindeki en aktif 10 il kategorisinde ise Ankara yüzüde 6, İstanbul yüzde 5, İzmir yüzde 4, Konya yüzde 3, Adana yüzde 3, Antalya yüzde 2, Mersin yüzde 1, Atina, yüzde 1, Roma yüzde 1, Gaziantep yüzde 1’le sıralamada yerlerini aldı.

eTwinning Ulusal Destek Servisi ekibi; 81 ilde görev yapan 83 il koordinatörüyle her yıl çok sayıda yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası seminer, konferans ve çalıştaylar düzenliyor. Öğretmenlere yönelik kurulan yardım masası ile hafta sonları dâhil telefon, e-posta ve sosyal ağlarda pedagojik ve teknik destek sağlanıyor.  Ayrıca Millî Eğitim Bakanlığının ilk “Massive Online Open Course-MOOC” isimli eTwinning Uzaktan Eğitim Sistemi oluşturularak 29 adet Türkçe ve 12 adet de İngilizce kursla öğretmenlerin çevrim içi ortamda mesleki gelişim imkânları genişletiliyor. Bunların yanında eTwinning faaliyetinde gerçekleştirdikleri projelerle ulusal ve uluslararası düzlemde başarı gösteren öğretmenler ve okullar ödüllendiriliyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber