Bu Listedeki Hastalıklardan Birisine Sahipseniz Erken Emekli Olabilirsiniz

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

SGK sağlık sorunları bulunan vatandaşlara erken emeklilik imkanı sunuyor. Malulen emeklilik ile sağlanan bu imkandan faydalanmak için ise gerekli koşulların oluşması gerekiyor. Peki 2020 yılında malulen emekli olmak isteyenlerin sağlamaları gereken koşullar neler? Hangi hastalıklara malulen emeklilik imkanı sunuluyor? 

Çalışma hayatında yer alan sigortalı olarak çalışan vatandaşların rahatsızlıkları, hastalıkları nedeniyle çalışamayacak duruma gelmeleri durumunda SGK bu vatandaşlara malulen emeklilik hakkı veriyor. Peki kimler malulen emekli olabilirler? Malulen emekli olmak için sağlanması gereken koşullar nelerdir? İşte bilinmesi gerekenler.

MALULEN EMEKLİLİK BAŞVURU KOŞULLARI

Malulen emekli olmak isteyen vatandaşların SGK, sağlık sorunlarının raporlanması ve bu tür bazı durumlar için talep edilen gerekli koşulları sağlamaları gerekiyor. İşte Sosyal Güvenlik Kurumu malulen emeklilik mevzuatında yer alan o koşullar;

* Sağlık sorunu nedeniyle çalışma gücünün yüzde 60'ını kaybetmiş olmak ve bu durumun sağlık kurulu raporuyla belgelenmesi. 
* Çalışma hayatında 5 yıl çalışmış olmak ve sigortalı olmak yada 1800 gün prim ödemiş olmak. 

* Malulen emekli olabilmek için çalışma gücü kaybında dikkate alınan rahatsızlıkların ilk kez sigortalı olunan tarihten sonra başlamış olması gerekir.

MALULEN EMEKLİLİĞE NEDEN OLAN HASTALIKLAR

Kanser Epilepsi, Demans, Beyin tümörleri, Parkinson sendromu, Serebral palsi, Multiple Skleroz (MS), Zeka gerilikleri (IQ 50 ve altı), Şizofreni, Bipolar bozukluk, Görme azlığı, Retina kanamaları, Yardımsız ayakta durmayı engelleyen denge bozuklukları ile birlikte işitme kaybı, Anemi, Kol, bacak gibi organ kaybı, Behçet hastalığı, Gastrointestinal kanamalar, Karaciğer sirozu, Karaciğer nakli, Kalp yetmezliği, Kalp kapak hastalıkları, Endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları, Solunum sistemi hastalıkları, Kalp nakli, Böbrek nakli, Akciğer nakli, Tüberküloz, AIDS.

Kaynak:  Emlak365.com
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak