Açığa Satış Nedir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Açığa satış, bir hisse senedi veya başka bir menkul kıymetin fiyatındaki düşüşü tahmin eden bir yatırım veya ticaret stratejisidir. Yalnızca deneyimli tüccarlar ve yatırımcılar tarafından üstlenilmesi gereken gelişmiş bir stratejidir.


Yatırımcılar, açık satışı spekülasyon olarak kullanabilir ve yatırımcılar veya portföy yöneticileri , aynı menkul kıymet veya ilgili bir menkul kıymetteki uzun bir pozisyonun aşağı yönlü riskine karşı bir korunma olarak kullanabilir . Spekülasyon, önemli risk olasılığı taşır ve gelişmiş bir ticaret yöntemidir. Riskten korunma, riske maruz kalmayı azaltmak için bir denkleştirme pozisyonu yerleştirmeyi içeren daha yaygın bir işlemdir.


Açığa satışta, yatırımcının değerinin düşeceğine inandığı bir hisse senedi veya başka bir varlığın hisselerini ödünç alarak bir pozisyon açılır. Yatırımcı daha sonra ödünç alınan bu hisseleri piyasa fiyatını ödemek isteyen alıcılara satar. Ödünç alınan hisseler iade edilmeden önce, tüccar fiyatın düşmeye devam edeceğine ve bunları daha düşük bir maliyetle satın alabileceğine bahse girer. Herhangi bir varlığın fiyatı sonsuza kadar tırmanabileceğinden, açığa satışta kayıp riski teorik olarak sınırsızdır.

ÖNEMLİ ÇIKARIMLAR
Açığa satış, bir yatırımcı bir menkul kıymeti ödünç aldığında ve onu daha sonra daha az parayla geri almayı planlayarak açık piyasada sattığında meydana gelir.
Kısa satıcılar, bir menkul kıymetin fiyatındaki bir düşüşe bahse girer ve bundan kazanç sağlar. Bu, fiyatın yükselmesini isteyen uzun yatırımcılarla karşılaştırılabilir.
Açığa satış yüksek bir risk/ödül oranına sahiptir: Büyük karlar sunabilir, ancak marj çağrıları nedeniyle kayıplar hızlı ve sonsuz bir şekilde artabilir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak