Yaz Tatilinde Ek Ders Ödeniyor mu?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yaz tatilinde ek ders ödeniyor mu? Yaz tatillerinde ek ders ödemesi yapılıyor mu? Hangi öğretmenler ek ders alırken, hangi öğretmenlere ek ders ödenmiyor? Ek ders ödemesi tüm öğretmenlere yapılıyor mu? Ek ders alamayan öğretmenler kimlerdir? Öğretmenlerin maaşları ne kadar?

Son zamanlarda basında çıkan haberler, öğretmenlerin yüksek maaş aldıklarını söylemekte. Basında yer alan öğretmen maaş ve gelirleri doğruyu yansıtmamaktadır. Özellikle yeni atanan bir öğretmen, neredeyse asgari ücret kadar maaş almaktadır. "10 yıl altı hizmet süresi olan öğretmenler ortalama 12 bin lira maaş alıyor," Bazı öğretmenlerin maaşları, aldıkları ek ders ücretleri sayesinde artış göstermektedir. Ancak her öğretmen ek ders ücreti alamadığı için, öğretmen maaşlarının arasında büyük bir orantısızlık söz konusudur. Öğretmenlerin büyük çoğunluğu 15 bin liranın altında maaş alıyor. Özellikle yaz tatilinde ek ders ücreti ödenmediği için, öğretmenlerin maaşları da ister istemez düşüklük gösteriyor.

Özellikle bazı haber siteleri ve kanallarında, öğretmenlerin maaşları alınandan daha yüksek gösterilmektedir. Ancak gerçek, basında çıkan haberlerle alakası dahi yoktur. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak