Sözleşmeliden Kadroya Geçen Öğretmenlerin Mayıs Ek Dersleri Nasıl Ödenecek?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2023 Yılı sözleşmeliden kadroya geçen öğretmenlerin, Mayıs ayı ek ders ücretleri nasıl ödenecek? Sözleşmeliden kadroya geçen öğretmenin ek dersi nasıl ödenecek? Sözleşmeliden kadroya geçen öğretmenlerin mayıs ayı ek ders ücretleri tam mı ödenecek?
15 Nisan 2023 Tarihinde kadroya geçen öğretmenlerin ek ders ücretleri, nisan ayında sözleşmeli olarak yapıldı. Mayıs ayında ise bu durum kadrolu olarak yapılacaktır. 

Atandıkları kadrolu öğretmenlik görevine başladıkları tarihi takip eden ay başından (ayın 15'inden) itibaren, yapılan terfi işlemleri sonucunda belirlenen kazanılmış hak aylık derece ve kademeleri üzerinden kadrolu öğretmenler için öngörülen aylık ve diğer özlük haklardan yararlandırılmaları ve daha önce sözleşmeli öğretmen olarak aldıkları ücretlere yönelik herhangi bir mahsuplaşma yapılmaması,
(Örneğin; sözleşmeli öğretmen olarak üç yıl süreyle görev yaptıktan sonra kadrolu öğretmenliğe atanan, öncesinde herhangi bir hizmeti bulunmayan, dört yıl süreli eğitim fakültelerinin sınıf öğretmenliği bölümünü bitiren bir öğretmenin kazanılmış hak aylık derece ve kademesi, 657 sayılı Kanunun 36'ncı maddesinin (A) fıkrasında öngörülen memuriyete giriş derece ve kademesinde sözleşmeli öğretmenlikte geçen üç yıllık görev süresi de dikkate alındığında, 8'inci derecenin 1'inci kademesi olarak belirlenecek ve aylığı da bu derece ve kademe üzerinden hesaplanacaktır. Söz konusu personele, sözleşmeli öğretmen olarak aldıkları ücretler için herhangi bir kişi borcu ile kadrolu öğretmen olarak göreve başladıkları tarihten aybaşına kadar geçen süre için kıst maaş ödemesi yapılmayacaktır.)
3- Ek ders ücretlerinin, göreve başladıkları tarihi takip eden ay başına (ayın 15'ine) kadar "sözleşmeli öğretmen" statüleri dikkate alınarak, göreve başladıkları tarihi takip eden aybaşından (ayın 15'inden) itibaren ise "kadrolu öğretmen" statüleri dikkate alınarak hesaplanması, gerekmektedir

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber