Nisan Ek Dersi KBS'ye Nasıl Girilecek?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Nisan ayında, kadrolu, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerin ek dersleri KBS'ye nasıl işlenecek? 

EK DERS BİLGİ NOTU
Kadrolu personel için 2024 Nisan ayı ek dersleri KBS sistemine girilerek ücretli öğretmenlerin için web sitemizde "Dokümanlar" bölümünde bulunan icmal kullanılarak (kadrolular ve ücretliler için sadece tek nüsha olarak ek ders icmali gönderilecek, bordro ya da banka listesi gönderilmeyecektir) en geç 26/04/2024 tarihi saat 12:00’ a kadar Müdürlüğümüzde olacak şekilde gönderilmesi gerekmektedir.
1)    İcmalleri okul müdür yardımcısı ve okul müdürü birlikte imzalayacaklardır,
2)    Maaş karşılığını tamamlama zorunluluğu olanlar için hafta bütünlüğünden dolayı bu ayda 29-30 Mart 2024 tarihleri arası gelecek aya devredilecektir,
3)    1 ve 23 Nisan 2024 tarihlerinde nöbet ve ders dışı etkinlikler hariç idareci ve öğretmenlerimizin ek dersleri ödenecektir, 
4)    8-9 Nisan 2024 tarihlerinde öğretmenlerimize herhangi bir ücret ödenmeyecek olup idari izinde göreve gelen idarecilerimiz ek derslerini tam alacaklardır, 
5)    Ücretli öğretmenler ders ücreti karşılığı görev yaptıklarından dolayı 1,8,9 ve 23 Nisan tarihlerinde görevli olsalarda hiçbir şekilde ücret alamayacaklardır,
6)    21 Nisan tarihinde yapılan bursluluk sınavında görev alan öğretmenlerimizin MEBBİS modülünden alınacak olan sınav icmali de ekte gönderilecektir, (Önceki ay açıköğretim sınavları icmali gönderemeyenlerin de eksik evraklarını göndermesi gerekmektedir).
7)    Bu ay içerisinde alınan ücret onayları, destekleme yetiştirme kursları, egzersiz, İYEP vb. onaylar ekte gönderilecektir,
8)    Okul bazlı yapılan okul temelli mesleki gelişim hizmet içi eğitim faaliyetlerinde; eğitim görevlilerinin ek ders ücretleri İl Mili Eğitim Müdürlüğünce ödeneceği onayda belirtilmiş ise, ek ders ücret çizelgesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Şubesine gönderilecektir,
9)    Ücretli öğretmenlerimiz için planlama 2 saate 1 şeklinde girilecektir.
10)    2024 ve 2025 yıllarını kapsayan toplu sözleşme hükümleri bulunan ve web sitemizde “Dokümanlar” bölümünde bulunan Ek Ders Saatlerine ilişkin karara işlenmiştir.
1.    Genel tatil günlerinde ders yükü hesabına göre 1 Ocak ve 1 Mayıs’ da ek ders ödemeleri yapılacaktır. (Nöbet. Egzersiz vb. hariç)
2.    Ders dışı eğitim çalışmaları için %5 sınırı %6 ya çekilmiştir.
3.    Kararın 12.maddesi 1.fıkrasında yer alan sınav komisyon üyeliğinde sınırlamalar uygulanmayacaktır.
4.    Kararın 6.maddesinin 3.fıkrası Rehber Öğretmenlere de uygulanacaktır. (Mesleki Çalışma)
5.    Kararın 10.maddesinin birinci fıkrasının c bendi uyarınca ikili eğitim yapan okullarımızda yöneticilere 2 saat artırımlı ödeme devam edecektir.
6.    KBS ortamına girişlerde Egzersiz, sınav, kurs, nöbet vb. görevler ek ders icmalinde mutlaka ayrı ayrı belirtilecektir. Toplu sözleşme hükümleri gereği personel Yüksek lisans veya doktora mezunu olduğu zaman fiili olarak girdiği dersler artırımlı ödenmektedir bu nedenle Yöneticilik, Ders dışı planlama ve öğrenci kişilik hizmetleri “Ek Ders Yerine Geçen Görev” bölümüne girilecektir. Personel Yüksek lisans veya doktora mezunu olsun olmasın yukarıda belirtilen şekilde girişlerin yapılması gerekmektedir. Bu maddede belirtilen şekilde giriş yapılmayan ek ders girişleri iade edilecektir. Bu nedenle personelden öğrenim durumu KBS Maaş Bilgi girişinde hatalı olan varsa ek ders hesaplaması yapılmadan önce mutlaka hatalı durumun düzeltilmesi gerekmektedir. Yüksek Lisans %7, doktora % 20 artırımlı ödenir. 
7.    Toplu sözleşme hükümleri gereğince eğitim öğretimin fiilen yapıldığı normal çalışma günlerinde öğretmen ve müdür yardımcılarına nöbet ücreti olarak  3 saati geçmemek üzere ek ders ödenmesi gerekmektedir.
8.    Toplu sözleşme hükümlerinin 21.maddesi gereğince okul müdürlerine ödenmekte olan ders ücreti 5, müdür yardımcılarına ise 1 saat artırımlı ödenir.
9.    Toplu sözleşme hükümleri gereğince Halk Eğitim Merkezlerinde Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliğinin 53 maddesinin 1.fıkrası gereğince yapılan çalışmalar için haftalık 15 saat ek ders ödenecektir.
11)    Ek ders saatlerine ilişkin Karar kapsamında, “Ek ders ücreti ödenebilmesi için, ek ders görevinin fiilen yapılmış olması, ek ders görevinden sayılan veya ek ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller bakımından ise bu Kararda belirlenen koşulların oluşması şarttır. Ek ders ödemelerinden harcama yetkilisi, ödeme emri belgesini düzenleyen gerçekleştirme görevlisi ve bu Kararda belirtilen esas ve usuller çerçevesinde ek ders görevinin gerçekleştiğine ilişkin belgeyi düzenleyen ve onaylayan diğer gerçekleştirme görevlileri (okul/kurum yetkilisi) müteselsilsen sorumludur. Yapılan inceleme sonucunda fiilen yapılmadan ve gerekli koşullar oluşmadan ödendiği anlaşılan ek ders ücretleri ilgililerden yasal faizi ile birlikte geri alınır.” hükmü doğrultusunda iş ve işlemlerin tesis edilmesi gerekmektedir.
12)    Açık Lise, açık ortaokul, PYBS vb. merkezi sınav (İBAN hesabına ödenenler hariç) sınav ücretleri KBS üzerinden aşağıdaki yeni göstergelere göre yapılacaktır. (Ek Ders Dışı Ödemeler)            

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber