MEB Öğretmenlerin Ek Derslerine Yeni Düzenleme Yaptı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yeni Uygulama: Ek Dersler Takip Eden Ayın 1’inden İtibaren Hesaplanacak

Yeni düzenlemeye göre, öğretmenlerin ek ders ücretleri ay sonunda değil, takip eden ayın 1’inden itibaren hesaplanacak ve ödenecek. Önceki uygulamada ek ders ödemeleri illere ve ilçelere göre farklı zamanlarda yapılırken, bu yeni uygulamayla tüm Türkiye’de ödemelerin aynı zamanda yapılması hedefleniyor.

Vergi Kesintilerinde Değişiklik


Daha önce, ek derslerden vergi kesintisi yapılıyordu. Ancak yeni düzenlemeyle, ek ders ödemeleri üzerinden vergi kesintisi yapılmayacak. Bunun yerine, öğretmenlerin maaşları üzerinden vergi kesintisi gerçekleştirilecek.

Gelir Vergisi İstisnası Uygulaması

Öğretmenlere yapılan ödemelerde gelir vergisi istisnası uygulanıyor. Eğer ilk ödeme ek ders olursa, ödenecek ek ders tutarına göre istisna tutarının tamamı kullanılıyor/kullanılmıyor. Kalan istisna tutarı, sonraki ödeme olan maaşta kullanılıyor. İstisna tutarının tamamı kullanıldıktan sonra, vergi matrahına göre kesinti yapılmaya başlanıyor. Bu da öğretmenlerin ek ders ödemelerini vergi kesintisi olmaksızın yada az bir kesinti ile alacakları anlamına geliyor.

Sonuç: Vergi Kesintilerinde Zamanlama Değişikliği

Yeni düzenleme, vergi kesintilerinin ek derslerden değil, doğrudan maaşlardan yapılmasını öngörüyor. Ek ders ödemeleri takip eden ayın başında yapılacak, vergi kesintileri ise maaş hesaplamaları sırasında gerçekleştirilecek.

Kaynak: webdeogren.com

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Nazilli Haber

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak