Kar Tatillerinde Ek Ders Ödeniyor mu?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Olumsuz hava koşulları nedeniyle tatil olduğunda, öğretmenlerin ek dersi ödenir mi? Olumsuz hava koşullarında ek ders ödemesi yapılır mı? Kar, deprem veya sel vb durumlarda, okulların tatil edilmesi neticesinde öğretmenler ek ders alabilir mi?

MEB Personel Genel Müdürlüğü tarafından 20.02.2020 tarihli ve 3743903 sayılı resmi yazıya göre; Eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerin, iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretime ara verilen ders yılı içerisindeki iş günlerinde fiilen yerine getiremedikleri üzerlerinde bulunan destekleme ve yetiştirme kursu, İYEP, evde eğitim ile destek eğitim odasına bağlı ders ve ek ders görevlerini yapmış sayılarak karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılmaları gerekmektedir. @sorogretmenim olarak bunu özetlersek; Hafta içi olumsuz hava şartlarından dolayı eğitime ara verilmesi durumunda normal ek ders ücreti, DYK ücreti, İYEP ücreti, evde eğitim ücreti, destek eğitim odası ücreti ÖDENİR.

OLUMSUZ HAVA ŞARTLARI EK DERS ÜCRETLERİ HAFTA SONU EK DERS DURUMU

MEB Personel Genel Müdürlüğü tarafından 20.02.2020 tarihli ve 3743903 sayılı resmi yazıya göre; Eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerin, cumartesi ve pazar günlerinde destekleme ve yetiştirme kursu, İYEP, evde eğitim ile destek eğitim odasında fiilen görev yapmaları hâlinde bu günler için de ek ders ücretinden yararlandırılmaları mümkün olup bu günlerde (cumartesi ve pazar) ders görevlerini fiilen yerine getiremeyenlerin ek ders ücretinden yararlandırılmaları mümkün bulunmamaktadır.  Hafta içi olumsuz hava şartlarından dolayı eğitime ara verilip hemen arkasından gelen hafta sonu günleri için normal ek ders ücreti, DYK ücreti, İYEP ücreti, evde eğitim ücreti, destek eğitim odası ücreti ÖDENMEYECEKTİR. Hafta sonu için bu ücretlerin ödenmesi bu görevleri fiilen yapmaya bağlıdır.

Soröğretmenim

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak