Ek Ders Nedir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ek ders nedir? Ek ders ne için ödenir? Ek ders maaş mıdır? Ek ders ne? Tüm öğretmenler ek ders alır mı? Tüm öğretmenlere ek ders ödeniyor mu? Hangi öğretmenler ek ders alıyor? Hangi öğretmenler ek ders alamazlar? Ek ders ödemesi herkese yapılır mı?

Ek ders tüm öğretmenlere ödenen bir para değildir. Ek ders alan öğretmenlerin yanı sıra, bazı branş öğretmenleri ek ders alamazlar. 

Peki Ek ders tam olarak nedir?

Ek ders ücretini incelemeden önce ek ders kavramını doğru anlamak gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda ek ders görevi “Aylık karşılığı ders görevi dışında ek ders ücreti karşılığında okutulan dersler” olarak tanımlanmıştır.

 “EK DERS” tanımı şöyle yapılabilir: Öğretmenlerin aylık karşılığı ders görevleri haricinde ve bunun üzerinde okuttukları derstir.

Ek ders maaş değildir. Ek dersi maaş olarak savunanlara soruyorum; bazı branş öğretmenlerimizin ders saati 30'a tamamlanmıyor, kursları yok, yurt nöbetleri yok, bütün öğretmenler meslek lisesinde atölyeci değil, bu öğretmenlerimiz tuttuğu kat nöbeti, sınıf rehberliği ve 1 saat hazırlık ödeneği alabiliyorken maaşları nasıl 22.500 e çıkıyor? Herkes evli mi? Herkesin çocuğu mu var? Yeni atanan öğretmenlerimiz  uzman mı?
Ev kiralarının maaşımıza yaklaştığı şehirlerde yaşayan öğretmenlerimizin bir çoğu ek derste alamıyor ve 10 yıl altı görev süresi varsa 13bin TL ile geçinmek zorunda bırakılıyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak