Ek Ders İçin Her 2 Saat İçin 1 Saat Nedir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ücretli öğretmen ek dersi için, her 2 saate 1 saat nedir? Ek ders için her 2 saate 1 saat hesaplaması nasıl yapılacak? Ek ders için, her 2 saatte 1 saat nedir ve nasıl hesaplanıyor? Her 2 saate 1 saat hesaplaması nedir? 

Dün gece ders ve ek ders saatlerine ilişkin yapılan değişiklik sonrasında, öğretmenlerin ek ders saatlerinde değişikliğe gidildi. Yapılan değişikliğin resmi gazetede yayınlanmasının ardından, önümüzdeki dönemle birlikte, ücretli öğretmenlerin ek derslerinde artış yapıldı. 

Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Gençlik ve Spor Bakanlığı Ek ders saatlerine ilişkin esaslar hakkında kararın 6'ıncı maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan 'Her 5 saat ders için 1 saat daha' ibaresi 'her 2 saat ders için 1 saat daha' şeklinde değiştirildi.

Peki ücretli öğretmenlerin ek ders ücret hesaplaması nasıl yapılacak? Önceden her 5 ders saatine 1 ders saati ekleme yapılmaktaydı eğitim öğretime destek görevi kapsamında. 
Bundan sonrasında ise, her 2 ders saatine 1 ders saati eklenecek. Yani haftada 30 saat derse giren bir ücretli öğretmene daha önce, 36 saat ders yazılırken, şimdi 45 saat ders yazılacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber