Bunu Yapan Öğretmenlere Daha Fazla Ek Ders Ücreti Alacak?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Milli Eğitim Bakanlığı önümüzdeki dönemde, öğretmen akademileri kurmayı hedefliyor.
Öğretmen akademilerinin kurulmasıyla birlikte, akademide eğitime alınacak olan öğretmenlerden sadece, başarılı olanlar ve istenilen şartları yerine getirenler kadrolu öğretmen olarak atanacaklar.
Peki öğretmen akademilerinde, kimler ders verecek? Akademide öğretmenlere kimler ders verecek?
Öğretmen akademilerine ilişkin detaylar netleşirken, akademide yine öğretmenler ek ders karşılığında görev alabilecekler. Peki akademide görev alan öğretmenler ne kadar ek ders ücreti alacak?
Akademide görev alan öğretmenlere, normal ek ders ücretinin 3 katı ücret ödenecek. 

 

MEB tarafından hazırlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağına göre, Milli Eğitim Akademileri kurulacak ve bununla birlikte tüm öğretmenlerin atamaları bu akademideki başarılarına göre gerçekleştirilecek.

Mesleki anlamda yetersiz görülen öğretmenler ise okullarda değil geri görevlerde çalışacak. Akademide öğretmenler, 3 veya 4 dönem boyunca teorik ve uygulamalı sıkı bir eğitimden geçecek.

ÜCRETLERİ 3 KAT ARTACAK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan bu yeni taslağa göre, kurulacak olan akademide eğitimini başarıyla tamamlayarak göreve başlayan öğretmenlerin ders saat ücretleri 3 kat fazla olacak.

Milli Eğitim Akademilerinde görev yapacak öğretmenlere ve akademisyenlere 304 TL ders saati ücreti ödenecek. Mevcut durumdaki öğretmenler ise şu anda 89 TL civarında bir ödeme alıyor alıyor.

İLGİLİ HABERLER
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak