1 Ocak Ek Ders Hesaplaması

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Ocak ek ders hesaplaması nasıl yapılır? 1 Ocak'ta ek ders hesaplamasını nasıl yapmalıyız? 1 Ocak'ta ek ders nasıl hesaplanıyor? 1 Ocak'ta öğretmenlere ek ders ücreti nasıl veriliyor? 1 Ocak ek dersine ilişkin detaylar haberimizde
 

1 Ocak Normal Ek Ders 

Toplu sözleşme gereği 1 Ocak tatilinde öğretmen ve yöneticilere normal ek ders ücretleri ödenecek.
Örneğin sınıf öğretmeni 1 Ocak tarihinde ders görevini yerine getirmiş sayılacak ve ek ders ücreti 1 Ocak tarihinde ders yapmış gibi hesaplanacak.
Ders görevi yapılmış sayılan öğretmenlere ek ders ücreti ile yöneticilere yönetici ek ders ücreti ödenecek.
 

1 Ocak Tatili Nöbet Görevi

1 Ocak tatilinde öğretmen ve yöneticilere nöbet görevi ek ders ücreti ödenmeyecek. Nöbet görevi yerine getirilmediği takdirde ücret ödenen bir kalem değildir. Nöbet ücreti için fiili olarak nöbet görevini yerine getirmek lazım. Bu yüzden 1 Ocak tatilinde nöbet görevi için nöbet ek ders ücreti ödenmez. İdarecilerin inisiyatifinde 1 Ocak günü, nöbeti olan öğretmenlerin o hafta nöbet ücreti almaları adına nöbet görevi o hafta içi başka günlere dağıtılabilir. 

1 Ocak Tatili DYK ve İYEP Ödenir mi?

1 Ocak tatilinde öğretmenlere Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile İYEP için ek ders ücreti ödenmez. DYK ve İYEP çalışmalarında tatilden dolayı ücret almak için bu kursların ilgili günler için planlamada yer alması ve sonrasında tatil olması gerekmektedir. Örneğin Kar Tatili: Sene başında yapılan DYK ve İYEP planlarında resmi tatil günlerine planlama yapılmaz.
1 Ocak günü için DYK ve İYEP ek ders  ücretleri ödenmez. 

Kaynak: Sor Öğretmenim

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak