Zorunlu Hizmet Sayılan Okulda Çalışırken Başka Bir Zorunlu Hizmet Sayılan Okula Görevlendirilen Öğretmenin Zorunlu Hizmet Süresi Nasıl Hesaplanır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2013 eylul de goreve basladim. 1/5 hizmet alanında çalışırken 1/6 hizmet alanina kasım ayından beri gorevlendirildim. Zorunlu hizmet surem kadromun olduğu okula göre mi yoksa geçici görevde olduğum okula göre mi işler?
Geçiçi görev ile başka bir okula görevlendirilen bir öğretmenin zorunlu hizmet süresinin hangi okula göre hesaplanacağı,

17 Nisan 2015 gün ve 29329 sayılı resmi gazetede yayınlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 46. maddesinde açıkca belirtilmiştir;

*Belirttiğim maddenin "f" bendine  göre bir yıl içindeki başka bir okuldaki görevlendirmenin 90 günü kendi okuluna göre değerlendirilir.

*Ayrıca bu geçici görevlendirmenin 90 günü aşan süreleri ise görevlendirildiği okul olarak değerlendirilir.

Bu durumda ilk 90 günlük süre 1/5 hizmet alan ve bölgesi olan okulunuz,geriye kalan kısmı ise görevlendirildiğiniz okul olan 1/6 olan okulun süresi olarak değerlendirilir.


 
Not: Zorunlu hizmet görevini farklı okullarda yapan öğretmenler için sürenin nasıl hesaplanacağının açıklamasını ise ;

  http://www.sedatdeger.com/makale-7-zorunlu-hizmetini-farkli-bolgelerde-yapan-ogretmenin-zorunlu-hizmeti-nasil-hesaplanir.html

linkinde bulunan yazımda açıklmaştımki bu yazımı öncelikle okumanızı tavsiye ediyorum. Bu yazıyı okuduktan sonra da anlaşılacağı üzere zorunlu hizmet görevini farklı okullarda yapan öğretmenlerin zorunlu hizmet süresi son çalıştığı okul üzerinden hesaplanır.

Bu durumda iki ihtimaliniz oluşur;

1) Eğer devamlı 1/6 hizmet alan ve bölgesi olan okulda görevlendirilirseniz ve zorunlu hizmet sürenizin hesabında son çalıştığınız okul bu okul olursa 1/6 hizmet alan ve hizmet bölge kapsamında değerlendirilerek hesaplanması gerektiğini mütal etmekteyim.

2) Eğer asıl kadronuzun bulunduğu okula zorunlu en sonunda bile olsa geri dönerseniz zorunlu hizmet bitmeden en son görev yaptığınız okul 1/5 hizmet bölge ve alanı olan okul olacağı için toplam zorunlu hizmet süreniz 1/5 hizmet bölge ve alanı olarak değerlendirilmesi gerektiğini mütalaa etmekteyim.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak