Zorlu Bir Öğrenciye Nasıl Davranılır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Arkalarında yatan acıyı görmek için öfke nöbeti dolu meydan okuyan gözlerin içine bakacaklar.

Öğrencinin acısına neden olan erken travmanın ne olduğunu öğrendiklerinde , öğretmen yürekten ağlayacak.

Gözyaşları kuruduktan sonra, çok yoğun geçen günlerinde öğrenciyle konuşmak için ararlar . Komik şakalarına gülmek için. Pokemon'u sevip sevmediklerini veya bisikletle parka gidip gitmediklerini öğrenmek için. Minecraft mı Fortnite mı? Pizza mı Taco mu? 

Bir öğretmene zorlu bir öğrenci verirseniz, bir köprü kurarlar. Bir ilişki kuracaklar.

İlişki geliştikçe öğrenci kendini güvende hissedecektir. Öğrenci kendini güvende hissettiğinde yardım çığlıkları daha da yükselir. Öğrenci ilişkiyi test ettikçe ve öğretmenin de herkes gibi onlardan vazgeçmesini bekledikçe kesintiler daha sık görülür. 

Davranış kötüleştiğinde öğretmen pes etmez. Daha çok çabalıyorlar. Kendi hayatlarındaki her şeyi bir kenara bırakırlar ve davranışsal stratejiler aramak ve çözümler bulmak için sayısız saatler harcarlar .

Bir öğretmene zorlu bir öğrenci verirseniz, belirteç panoları, PBIS, MTSS, farkındalık veya başka bir yeni davranış stratejisi kullanıp kullanmama konusunda ıstırap çekeceklerdir. Doğru uyumu bulmak için okul danışmanları, psikologlar ve diğer öğretmenlerle konuşurlar.

Öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşıladığını düşündükleri birini bulduklarında “sadakatle” uygularlar. Öğrenciyi özel hissettirmek için kapı tutucu yaparlar.

Kayalar, moda veya öğrencinin sevebileceği başka bir konu hakkında kitaplar bulurlar. Güç mücadelelerinden kaçınmak için gururlarını bir kenara bırakırlar ve öğrencinin güzel günleri olur.

Kötü günler geldiğinde, sabah saat 2'de soğuk terler içinde oturacak ve etkinliklerinden ve kariyer seçimlerinden şüphe duyacaklar. “ O Çocuk ” ile geçirdikleri zaman nedeniyle ihmal edebilecekleri diğer öğrenciler için endişeleneceklerdir . Herkesi başarısızlığa uğratmış gibi hissedecekler.

Dönüp dolaşıp geçirdikleri geceden sonra, yorganı başlarına çekmek ve gün için bir denizaltı çağırmak isteyeceklerdir, ama sonra “O çocuğun” birinin çocuğu olduğunu hatırlar ve yardıma ihtiyaçları vardır. Öğretmen daha çok çabalayacaktır.

Bir öğretmene meydan okuyan bir öğrenci verirseniz , pantolonunu giyer, kahvesini içer ve o öğrencinin sınırlar koyması ve tutarlı olması için ona ne kadar ihtiyacı olduğunu düşünür.

Bir gün içinde aldıkları tek sarılmayı onlara vermeleri gerekiyor.

İyi niteliklerini görmelerine ihtiyaç duyar.

Sabırlı olmaları gerekiyor.

İnanmaya değer olduklarına inanmalarını ister.

Böylece işe başlayacaklar: İhtiyaçları Karşılamak.


Ve sonra bir gün birdenbire, bir fark var. Bir buluş. Her öğretmenin öğrettiği şey. “O çocuk” inandığınız şeye inanmaya başlar:

Özel olduklarını.

Sevimli olduklarını.

Buna değer olduklarını.

Bu tüm farkı yaratıyor.

Ve öğretmen mutluluktan ağlayacak

Yani görüyorsunuz……………….

Bir öğretmene zorlu bir öğrenci verirseniz, o öğrencinin hayatını değiştirir; ve bu süreçte, kendilerininkini değiştirebilirler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak