Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
Çocukların en erken okul deneyimlerinden, engeller hakkında bilgi sahibi olmaları ve anlamaları gerek, hepimizin farklı ve aynı zamanda, bireyin varlığının tek bir yönüyle yargılanmasının ne kadar yanlış olduğu yolları. Kırmızı kafalar neden sarı saçlı insanlardan daha fazla dinlensin? İnsanlar neden farklı bir ırk, din veya kültürden geldikleri için hedeflenmelidir? Ebeveynleri ve genellikle kardeşleri için bakmakta olan öğrencilerin yüksek düzeyde zorbalık yaşadıklarını görüyoruz.
Bu durum devlet bakımındakiler için de geçerlidir; Homofobik zorbalığa maruz kalanlar ve bazı ortamlarda kızlar cinsel yönelim ve istenmeyen cinsel şakalar ve inandırıcı deneyimler yaşarlar. Özel eğitim ihtiyaçları veya engelli insanlar çok yüksek düzeyde zorbalık bildiriyorlar, ancak bazıları zorbalığa maruz kaldıklarında bunu fark edemiyorlar ve akranlarını onlar için rapor etmek için eğitmeliyiz. Evde ciddi bir problem yaşamaya devam eden öğrenciler, yasaklama veya kayıp, ebeveyn ayrılığı ve diğer ayaklanmalar gibi bir zamanda daha önce olmasalar bile savunmasız hale gelebilirler.
Hem kabadayılar hem de mağdurlar, evdeki şiddeti ceza olarak göstermek de dahil olmak üzere şiddet olaylarını bildirmekten çok daha muhtemel idi. Ebeveynlik üslubu ile ilgili bir çalışmadan da biliyoruz ki, aşırı koruyucu ebeveynlik bir çocuğu zorbalığa karşı daha savunmasız hale getirebilir. [1]
70 çalışmanın gözden geçirilmesi 200.000 çocuğa bakan dış bağlantı , çocukları olumsuz deneyimlerden ayıran ebeveynlerin onları daha savunmasız hale getirdiğini öne sürmektedir. [2] Ancak, sert veya olumsuz ebeveynleri olan çocukların büyük ihtimalle zorbalığa maruz kaldıklarını buluyor.
Ebeveynlik tarzı sert ve cezalı olduğunda da bu durumdur. Çocuğun evde ve okulda bu zorbalık davranışlarının kötüye gittiğine ve bir şekilde haksızlığa inandığına inanabilirler (diğerleri karşı tarafa tepki gösterirler ve bir daha asla karşı tarafa girmeyecek kadar agresif olurlar.)
Diğer notlar:
Kızlar erkeklerden daha yüksek seviyede siber zorbalığı bildiriyorlar
Erkekler kızlara göre daha yüksek düzeyde homofobik zorbalık bildiriyorlar
Zorbalığın kalıcı etkileri hakkında ne biliyoruz?
Wolke ve Arseneaul'un son araştırması Dış bağlantı :
Zorbalık, çocuk yaşamının ilerleyen dönemlerinde çocuklara, San Diego'daki Pediatrik Akademik Toplumların yıllık toplantısında sunulan Warwick Üniversitesi'nden yapılan araştırmalara göre, yetişkinler tarafından kötü muameleye maruz kalmasından daha fazla etkilemektedir. Aslında Profesör Wolke, zorbalığın uzun vadeli etkiler nedeniyle obeziteye göre daha fazla bir halk sağlığı riski olarak görülebileceğini söylemiştir. (Birleşik Krallık Parlamentosu'nda zorbalıkla ilgili bütün parti meclis grubunun ifadesi).
The Lancet Psychiatry'e göre çocukluktaki akran zorbalığı ve kötü muamelenin yetişkin ruh sağlığı sonuçları:
Zorbalık olan çocuklar, 40 yıldan daha uzun bir süre sonra fiziksel ve zihinsel sağlıkları üzerinde olumsuz etkiler yaşayabilirler.
Kings College London'daki Psikiyatri Enstitüsü'nden Louise Arseneault, başka bir uzunlamasına çalışma başlattı. Bu çalışma 1958 doğumlu 7.771 çocuğu izledi Yedi yaşından 50 yaşına kadar olan dış bağlantı . Çocukların sık sık depresyon ve anksiyete riski taşıyor olmaları ve daha düşük bir yaşam kalitesini 50 yaşında bildirmeleri daha olasıydı.
Araştırma, çocuklukta zorbalığa uğrayanların daha zayıf fiziksel ve zihinsel sağlıklarına sahip olma olasılıklarının daha yüksek olduğunu, aynı zamanda 50 yaşın altında bilişsel işlevlerin daha zayıf olduğunu ortaya koymuştur. Daha fazla depresyon ve intihar düşünceleri ile birlikte çocuklukta zorbalığa yönelik sosyal ve ekonomik sonuçlar ölçülmüştür.
Çocuklar gibi zorbalık yapanların daha az eğitimli olmaları daha muhtemeldir ve zorbalığa maruz kalan erkeklerin işsiz olma olasılığı daha yüksektir ve yetişkinler kadar az kazanmaktadırlar.
Sosyal ilişkiler, zor durumda olan bir ilişkide bulunma ihtimalinin daha az olduğu ve 50 yaşın- da arkadaş ve aileden iyi destek görüldüğü için de etkilenmiştir.
Kaynak: https://teach.com/blog/whos-at-risk/