Zorbalığa Karşı Çocuğunuzla Yapabileceğiniz ve Onun Daha Güvenli Olmasını Sağlamanıza Yardımcı Olabilecek Şeyler

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çocuğunuza zorbalığa tepki göstermemesini ve taleplerini yerine getirmemesini söyleyin. Bir kabadayı başkalarını korkutmaktan hoşlanır ve çoğu zaman kurbanını ağlamaya ya da başka şekillerde gözle görülür bir şekilde üzülmeye çalışır. Bu cevabı almak genellikle zorbalık davranışını sürdürür. Çocuğunuz sakin kalmaya ve sadece uzaklaşmaya çalışmalıdır. Daha sonra çocuğunuz bir yetişkine en kısa zamanda neler olup bittiğini anlatmalıdır.
Çocuğunuzun bir kabadayı alayını görmezden gelme girişimleri etkili değilse, kabadayı ile sağlam hale gelmelidir. Çocuğunuzun uzun durmasını, kabadayıyı gözlerinin önünde görmesini ve açıkça ve yüksek sesle bir açıklama yapmasını isteyin: "Şimdi bunu yapmayı bırak. Beni rahatsız etmeye devam ederseniz, sizi müdüre (ya da başka bir yetişkine) bildireceğim. kim yakınlarda olur. Ya da, "Seninle konuşacağım, ama ben savaşmayacağım." Bazen, güçlü bir ifade durumu daha iyi hale getirecek ve kabadayı çocuğunuzu yalnız bırakacaktır. Senin Eğer çocuk sıkıca konuşmaya kullanılmaz , onun o bir zorbalık durumda ise o ne yazacak prova yardımcı olur.
Çocuğunuz da çocuk doktoru ile konuşmaktan yararlanabilir. Çocuğunuzun çocuk doktoru, çocuğunuzun zorbalık sonucu herhangi bir akıl sağlığı sorunu olup olmadığına karar verebilir ve çocuğunuzu ileri değerlendirme ve tedavi için bir akıl sağlığı sağlayıcısına yönlendirebilir .
Çocuğunuzu güçlü arkadaşlıklar kurmaya teşvik edin. Sadık arkadaşlara sahip olan bir çocuğun zorbalığa maruz kalma olasılığı daha azdır ve eğer zorbalık yaparsa onun için ayağa kalkan bazı akranları olacaktır.
Zorba ile durum durmazsa, çocuğunuzun öğretmeni, okul danışmanı veya okulun müdürü ile konuşun. Katılmak istemeyebilirsiniz çünkü çocuğunuzun bunu yapmaktan utanmadığını veya çocuğunuzun bu durumlarla başa çıkmayı kendi başına öğrenmeyi öğrenmesi gerektiğine inandığınız için. Öte yandan, çocuğunuzun fiziksel veya zihinsel sağlığının ve iyi olma halinin olumsuz etkilenmesini istemezsiniz. Çocuğunuzun hem sizin hem de okul personelinin daha fazla dahil olması gerektiği anlamına gelse bile çocuğunuz okula güvenli, destekleyici ve olumlu bir ortamda katılmayı hak eder.
Okul zemini üzerinde yer alan uygunsuz davranışları gördüğünde müdür veya öğretmenin kabadayı konuşmasına izin verin. Bu genellikle zorbalık yapan çocuk ya da ebeveynleri ile konuşmaktan daha iyi bir yaklaşımdır.

Kaynak: https://www.healthychildren.org/English/safety-prevention/at-play/Pages/Avoiding-Bullying.aspx

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak