'Zor' Öğrencilerle Başa Çıkmak Için 6 Strateji

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yaygın temel kaygıların neden olduğu stres son zamanlardaki eğitim ortamına hakimken, 'Zor' ile uğraşan öğrenciler, çoğu öğretmen için bir numaralı sürekli gerilim kaynağı olmaya devam etmektedir.

Davranmayan veya üretmeyen öğrencilere sürekli maruz kalma, hem çabucak hem de rahatlığı aşındırabilir.

Yeni bir okul yılı yaklaştıkça, altı “ayağı” tarafından sunulan rehberlik, en zorlu öğrencilerinizi davranmak ve başarmak için önemli ölçüde etkileyerek oyununuzun en üstünde kalmanıza yardımcı olabilir. Her bir sütun, birkaç uygulamalı önerileri izah eder. Tarzınızı ve tercihinizi yansıtmak için her sütun içinde başka yöntemler ekleyin veya bunları değiştirin.

En Zorlu Öğrencilerinize Yaklaşmak için 6 Strateji
1: Bir şekilde, Bir şekilde, bir İlişki oluşturur.
Öğretmenlerin büyük çoğunluğu öğrencileri için derinden ve onlarla ilgileniyor. Yine de ortaokulun tüm öğrencilerin yarısından azı, okula gelmediklerinde öğretmenleri tarafından kaçırılacağına inanmaktadır. Belki de kalbimizde olan bakışı göstermede daha gösterici olmamız gerekir.

Öğrencileriniz için bir amigo olmak için en iyi hedef haline getirin, özellikle de eylemleri başkalarından uzaklaşmak isteyen öğrenciler. Sakıncalı davranışlar olmadığında onları tanımak.

İşbirliği için teşekkür eder ve kendilerine nasıl bakmayı başardıklarını sormak için zaman ayırır. Öğrencilerin birbirlerine yardım ettiği ve hatta “neşelendirdiği” bir sınıf ortamı yaratın. Başlamak için yapabileceğiniz basit bir şey, öğrencilerin şu cümleleri bitirmelerini sağlamaktır:


Okulda iyi yaptığım bir şey var mı diye sordum.

Evde iyi bir şey yapıyorum ve eğer istenirse başka birisine yardım edebilirim.

Çoğu insanın benim hakkımda bilmediği bir güç, _____________________.

Yardıma ihtiyacım olduğunda I _____________________________.

Onların cevapları, öğrencilerin birbirlerine nasıl baktıklarına dair temel olabilir.

2: Öğrenim Complelimg olun; Uygunluk Üzerine Yardımcı Programı vurgulayın.
Öğrencilerin konu içeriğini öğretirken sıkça karşılaştıkları bir şikayet “Bunu ne zaman kullanacağız?” Çoğu öğrenci içeriğimizle onların yaşamları arasındaki ilişkiyi görememektedir. Yapmadıkları zaman, sıkılmış ve ilgisiz olabilirler. İyi bir eğitim ile hayattaki başarı arasındaki bağlantıyı gördüklerinden okula değer vermeyi öğrenen öğrenciler, sıkıcı sınıflara tahammül edebilirler. Aksi halde, yapmazlar. Motivasyon ve disiplin sorunları genellikle sonuçtur.

Her sınıfa dikkatlerini çeken bir şeyle başlayıp, öğrettiğin derse bağlamaya çalışın: Harika bir hikaye; varoluşsal bir soru; şaka; bir deney; ilginç bir fotoğraf. Dersi uygun hale getirmenin bir yolunu bulamıyorsanız, en azından öğrencilerinizle her gün birkaç saniye boyunca ilginç bulduğu bir şey etrafında bağlantı kurun (İpucu: Müzik, Spor, Video Oyunları ve Para neredeyse her zaman çocuklar için ilgi çekicidir). ).

Bilginizi ve / veya cehaletinizi gösterin (mesela Mara, biraz önce Lil Wayne'i dinlediğimi biliyorum, ve dürüst olmak gerekirse, onun mesajını anlayamadım.) Benim gibi yaşlı bir adama yardım et. Özlüyorum?)

Bir öğrencinin dikkatini ve ilgisini çekerken ilgisini çekmeyeceği nadiren olur.

3: Öğrenci-Öğrenci Bazında Sorumluluk Yaratın.
Çocuklar sorumlu değiller. Öğrenmesi gereken bir beceri. Sorumluluğu teşvik etmenin en iyi yolu, katılım, mülkiyet ve sınırlarla yapılan seçimlerdir (örneğin, iç savaşın ana nedenlerini anladığınızı en iyi şekilde gösteren beşe cevap verebilir ya da ana sebepleri içeren temiz sözlerle bir şarkı yaratabilirsiniz). ).

Öğrencilerinizi olabildiğince çok şey hakkında karar vermeye dahil edin. Hemen onlara çözümlerinizi veya sonuçlarınızı vermekten kaçınmaya çalışın ve bunun yerine kendi başlarına düşünmelerini sağlayacak sorular sorun. Öğrencilerinize seçebilecekleri seçimleri yapma yollarını bulun, seçimleri işe yaradığında onlarla kutlayın ve hata yaptıklarında onları sorumlu tutun.


Örneğin, “Jose, herhangi bir iş yapmadan yapabileceğinizi düşündünüz gibi görünüyor. Testinizin sonuçları, stratejinin işe yaramadığını gösteriyor. Öyleyse, ikimizin de daha başarılı olmanız gerektiğini bildiğimiz uygulamayı elde etmek için neler yapabileceğinize bakalım. Birkaç fikrim var (bunları hemen paylaşmayın), fakat bahse girerim ki siz de (önce öğrencileri kendi çözümleriyle ortaya çıkarmaya teşvik edin ve seçimlerinin sonuçlarının neler olabileceğini tahmin etmelerine yardımcı olun).

Ne düşünüyorsun?"

4. Momentum oluşturun.
Kimse okulun başarısız olmasını beklemez.

Yine de başarısızlık, öğrencilerin okula devamsız, ilgisiz, güvensiz ve yıkıcı olmasına neden olan bir numaralı okul faktörüdür. Öğrencilerinizi dününüzden daha iyi bir şekilde konularınızda daha iyi olmaya teşvik edin. Örneğin, “İlk üçünü aldınız ve bu iyi. Seninle gurur duyuyorum. Ama bakalım eğer iki gün üst üste yapabilirsen. İyi şanslar."

Bu önermeye dayanarak ödevler, sınavlar, testler ve davranışsal beklentiler oluşturun ve değiştirin.

Başarı için bir “APPP” oluşturun. Bunlar anahtarlar: Bir ppear,  P repare, P lan ve P ractice .  Çocuklarınızı, “dün olduğunuzdan daha iyi olmanın” günlük başarı standardı olduğunu anlayın. Büyük öğretmenler, öğrencilerin başarısız olmaları için zor ve imkansız kılar. Başarı tutkusu taşıyorlar: “Senden asla vazgeçmemi ve kendinden asla vazgeçmemi beklemeyin.”

İyileştikleri zaman onlara şükürler olsun, odaklandığınız çaba ve kullandıkları stratejiye odaklanın. Örneğin, “Carter, iyi iş çıkardın çünkü sende kaldın ve sorunu çözmek için üç farklı yol denedin.”

Gerçekten hiçbir kontrolü olmayan faktörler için övgüden uzak durun (örneğin “İyi yaptınız çünkü çok akıllısınız!”).

Kendiniz için de aynısını yapın! (“Ben Laurie'ye gittim çünkü ilgilerine odaklanmak için zaman ayırdım.”)

5. Yaratıcı, Yaratıcı, Duygusal ve Fiziksel Olarak Güvenli Olduğundan Emin Olun.
Öğrencilerinizin güvenli ve sorunsuz çalışan bir sınıf için takip etmesini beklediğiniz detaylar konusunda çok net olun.

Konuya özel olabilecek diğer şeylerin yanı sıra, bu dersler, sınıfa nasıl girileceğini, ödevin nerede yapılacağını, bir kalem kırılması durumunda ne yapılacağını, bir içki ya da banyoya nasıl izin verileceğini, Salonlar, sıraya girin ve sırayla.

Bu prosedürlerin açıklanması ve uygulanması önemlidir. İyi takip edilen bir prosedür gördüğünüzde, bunu işaretleyin. Takviye her zaman yardımcı olur.

 
Belki de 'zor' öğrenci davranışları ile ilgili olan en önemli prosedür, tüm öğrencilerinizin, iki nedenden ötürü birinin yanlış davranışlarını ele almak için dersi durdurmanızın nadir olacağını bilmelerini sağlamaktır:

1. Öğrenciyi ya da kendinizi utandırmakla ilginiz yoktur.

 
2. Yanlış davranışı ele almak için öğretim süresini feda etmeyeceksiniz.

Öğrencilerinize hemen hemen her zaman öğrenciyi dersten sonra veya daha özel bir andan sonra göreceğinizi ve daha sonra öğrenciye bir sonuç vereceğinizi veya başka bir şekilde bir çözüm bulacağınızı söyleyin. Öğrencilere söyle

“Birisi bir kuralı çiğnediğinde, ne yaptıklarını görmezden geliyormuş gibi görünebilir. Kötü davranışları görmezden gelmiyorum ama her zaman onunla başa çıkmak için dersi bırakmayacağım çünkü bu çok zaman harcayacak ve utanç verici olacaktır. Yani, eğer bir kuralı ihlal ederseniz, sonuçların var olduğunu, ancak çoğu zaman bunların dersten sonra verileceğini veya herkesin öğrenmesinden uzaklaşmayacağını anlayın. ”

Bir şey olduğunda, bir cevap ister, ancak harekete geçmeyi ertelemek istersiniz,

“Hepinizin, Ethan'ın yaptığını duyduğunuzu (muhtemelen) gördüğünüzü biliyorum ve çoğunuz muhtemelen bu konuda ne yapacağımı merak ediyordur. Daha sonra, Ethan ve ben bunu anlayacağız ama şu an 15. sayfadayız. ”Sonra tekrar eğitime dönün.

6: Onlara Eğlence Yapmanın Yeni Yollarını Öğretin.
Daha sen, daha fazla öğrenci olacak ne yapmaktan zevk istiyorum senin etrafında olmak. Coşku bulaşıcıdır, bu yüzden öğrencilerine ve müfredatınıza eğlendiğinizde ve eğlendiğinizde canlandırın. Onlara gülün!


'Zor' öğrencileri izlemek onları ilgilendiren bilgi peşinde koşmak, heyecan verici ve dinamik bir deneyimdir. Öğrenmenin 'eğlenceli' olma fikri, onlar için yeni bir kavram olabilir. Onların 'öğrenmesi eğlenceli' kaslarını büyütmelerine yardımcı olurken, aynı zamanda farklı * çeşitlerin de eğlenceli olduğunu anlamalarına yardımcı olun.

Elbette, her ders 'eğlenceli' değil, ama sıkıcı bir derse, birimin sıkıcı olabileceğini önceden bildirerek eğlenceli bir unsur bile ekleyebilirsiniz!

Onlardan saklanmayın (henüz öğretmek için gerçekten ilginç bir yol buldum ______saki on beş dakika gerçekten sıkıcı olmakla birlikte dikkat etmeniz önemlidir. Bu arada, daha ilginç bir yol düşünebilirseniz _____after sınıfını öğretmeme izin verin çünkü daha iyi bir yol bulmayı çok isterim).

'Ders sırasında inilti ve inilti' için onlara meydan okuyun (eğer zorunluluk genellikle yeterli olsa da, galibiyet beş ekstra puan, özel bir gülen çıkartması veya ekstra bir banyo geçişi kazanırsa, bir çeşit ödül teklif edin) ) Ama sonunda, kısa bir "inilti ve inilti" zamanı için izin verin. En gürültülü biri olmak için kendinize izin verin! Onları dışarı çıkarabildiğini gösterdiğinde sevecekler.

Sınıfınızı karşılama, ilgili, başarılı, katılımlı, güvenli ve zevkli hale getirmenin birçok yolu vardır ve her şey sizinle başlar! Bu altı sütunu günlük müfredatınıza ve etkileşimlerinize bağlayın. Çocuklarınız faydalanacak ve siz de olacak.

Kaynak: https://www.teachthought.com/pedagogy/growing-closer-to-your-most-challenging-students/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak