YÜZ YÜZE EĞİTİMLE İLGİLİ BELİRSİZLİKLER SON BULSUN.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Pazartesi günü bazı okulların yüz yüze eğitime başlaması ve sınavların ertelemesinde bilim  kurulunun etkili olduğunu düşünüyorum.İlk açıklama İçişleri bakanlığı tarafından yapıldı.Erteleme kararını neden İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı eş zamanlı açıklamazlar.
Sayın genel başkanımız Talip Geylan  ’ın bu yönde açıklamasından saatler sonra Milli Eğitim Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı.
Neden,Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yapmadan,okulların yüz-yüze ,uzaktan olacağı açıklamayı valilikler yapar, bu anlaşılır değil.Buna karar verecek şu aşamada valilikler olmamasına rağmen,valilikler tarafından peş peşe açıklamalar geldi.
Okullar temizliklerini yapmış,Pazartesi günü hem yüz yüze hemi de ortaöğretim kurumlarında sınavlar olacaktı.Haftalık ders proğramları yapılmış,öğrenciler sınava ve okula hazırlanmışlardı.
Okullar Pazartesi gününe hazır iken,bunca hazırlık ,onca emek varken,neden bu açıklama hafta içinde gelmedi,Perşembe-Cuma günü yapılmadı da,hafta sonunda Cumartesi günü açıklanıyor.Ne oldu üç gün içerisinde salgın tavan mı yaptı.
Kim bunlara karar veriyor,süreç neden böyle bilinmezlerse dolu karmaşık yürütülüyor,anlaşılır değil.
Sokağa çıkıp bir bakın,sokaklar bayram günü,marketler kalabalık,akaryakıt istasyonlarında arabalar yakıt almak İçin gerekse arabalarını yıkattırmak için sıradalar,Kalabalık toplantılar.Nedense bunlara rağmen sokaktan daha güvenilir olan Okullarımızda eğitim uzaktan mı,yoksa yüz yüze mi olsun,bir türlü karar verilemiyor.
Neden aşı öncelikli olarak öğretmenlere yapılmadı.Bu belirsizliklerin bedelini öğrenciler,eğitim çalışanları ve toplum çekiyor.
Dileriz önümüzde ki günlerde bakanlıklar arasında koordinasyon,eş güdüm sağlanarak  kararlar eğitimin,çocuklarımızın lehine olacak şekilde verilir.
Musa Akkaş 
Genel Başkan Yrd. — Talip Geylan 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak