Yüz yüze eğitimde yeni dönem!

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Gelen bir son dakika haberine göre okul öncesi eğitim komisyonlarında kabul edilmeyen “Okul öncesi eğitimde din eğitim” önerisi, bugün düzenlenen Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu’nda kabul edildi. Buna gör artık okul öncesinde din eğitimi verilecek.

Okulöncesi dönem için karar oy çokluğu ile alındı. Eğitim bilimcilerin ve sendikaların tepkilerine rağmen okul öncesi eğitime din eklenmesi tavsiye kararı 45 eğitimcinin oy çokluğu ile kabul edilmiş oldu. Milli Eğitim Bakanı Özer, açıklamasında oy çokluğu ile kabul edilen kararların yeniden değerlendirileceğinin altını çizdi.


 
Eğitim-Bir-Sen’in önerisi “Okul öncesi öğretim programında çocuğun gelişim düzeyi dikkate alınarak din, ahlak ve değerler eğitimi yer almalıdır” denildi.

“OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLEN KARARLARI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ”
Özer, “Okul öncesi eğitimde din eğitimi verilmesine yönelik maddenin okul öncesi eğitim komisyonlarında kabul edilmediği belirtiliyor, bu madde hakkında değerlendirmeniz ne olur?” sorusu üzerine şunları kaydetti:

“Buradaki önerinin doğruluğunu ve yanlışlığını Milli Eğitim Bakanı olarak tartışamam. Bildiğiniz gibi Şura kararları, tavsiye niteliğindeki kararlardır. Uygulanma, yaptırım zorunluluğu yoktur. Milli Eğitim Bakanlığının en yüksek danışma kurulu olarak Şuranın aktif olarak bizim belirlediğimiz önceliklerde çalışmasını istedik. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı olarak Şurada gerek oy birliği gerekse oy çokluğuyla kabul edilen tüm kararları yeniden değerlendireceğiz, belirlemiş olduğumuz eğitimde fırsat eşitliği çerçevesinde alt başlıklarda gerekli yerlere dercedip ona göre yol haritamızı çıkaracağız. Yani burada alınan her kararı, Milli Eğitim Bakanlığı benimsediğimiz, reddettiğimiz veya kabul ettiğimiz anlamına gelmiyor”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak