Yüz Yüze Eğitimde Sınıflarda Kaç Öğrenci Olacak?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Mart ayından beridir kapalı olan okullar, anaokulu ve ilkokul 1. sınıflar için 21 Eylül'de tekrar açılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortak kararıyla, 12 Ekim Pazartesi günü 1,2,3,4, 8 ve 12. sınıflarda tekrar yüz yüze eğitime başlayacak. 
Milyonlarca öğretmen, öğrenci ve veli yüz yüze eğitimle ilgili detayları merak ediyor. Salgının henüz kontrol altına alınmadığından dolayı özellikle sınıf kontenjanlarının kaç öğrenci olacağı, öğrencilerin hangi günlerde okula gidip hangi günlerde gitmeyeceği ve hangi saat aralıklarında okullarda olacakları merak ediliyor. 
Bu konuya ilişkin MEB resmi bir açıklama yapmadı ama, alınan duyumlara göre sınıf kontenjanları 15 öğrenci olacak şekilde, haftanın 2 günü yüz yüze eğitime geçileceği düşünülmekte
Sağlık Bakanlığı okullara özel yayınladığı koronavirüs tedbirleri konulu genelgede, sınıfların en fazla 15 kişi ile sınırlandırılması gerektiğini belirten ifadeler kullandı.

"Yüz yüze eğitim 10.00-16.00 saatlerinde yapılacağı düşünülmekte

MEB'in yayınladığı Genelgede, "Okullarda Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nin ilgili bölümlerinde belirlenmiş olan COVID-19’dan sorumlu olan kişi veya kişiler, öğrencilerin ve/veya öğretmenlerin okullarda bulunduğu tüm zaman dilimlerinde, okul içerisinde ve bahçesinde maskenin doğru takılıp takılmadığını kontrol etmelidir. Ayrıca görevli kişiler okuldaki herhangi bir olumsuz durumu okul idarecilerine ivedilikle sözlü ve sözlü olarak iletmelidir. " denildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak