YKS Stadyumda mı Yapılacak? ÖSYM'den Açıklama

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Milyonlarca YKS adayı bu sene salgın nedeniyle sınavın hangi şartlarda nerelerde yapılacağı sorusunu merak ediyor. Son zamanlarda çıkan haberler YKS'nin bu sene önlem amaçlı stadyumda yapılacağına ilişkindi.

ÖSYM başkanı Halis Aygün YKS'nin statdyumda yapılıp yapılmayacağına dair önemli bilgilendirme yaptı.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ün YKS ile ilgili yaptığı önemli açıklama şu şekilde

YKS SINAVINDA MASKE DAĞITILACAK MI?

Adaylara görevlilerimiz tarafından maske ve dezenfektan dağıtılacaktır. İsteyen adaylar kendi maskeleriyle de sınava girebilecekler. Dezenfektanını yanlarında getirebilecekler. Salonlar ise sınav süresince havalandırılacaktır.

SOSYAL MESAFE NASIL KORUNACAK?

Bina girişinde ve içinde adaylarımızın sosyal mesafeyi korumalarını sağlamak için sınav görevlilerimiz tarafından yönlendirilme yapılacaktır. Sınav salonlarında oturma düzenleri sosyal mesafe mümkün olduğunca gözetilerek oluşturulacaktır. Salon kapasitesine oranla geçen yıllara göre salonlardaki aday sayısı daha az olacak. Bina ve salon sayısı artışına oranla görevli sayısı da artacak.

YKS STADYUMLARDA MI YAPILACAK?

YKS yaklaşık 2 buçuk milyon adayın gireceği büyük bir sınav. Bu yoğunlukta adayın aynı anda 188 merkezde sınava gireceği düşünüldüğünde; stadyum ve açık havada yapılması her açıdan mümkün gözükmemektedir. Dolayısıyla sınav, okullarda ve üniversite binalarında yapılacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber