Yıl Sonu Öğrencilerime Açık Mektup

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!



 
Bilmenizi isterim ki, ödül törenlerinin ve rapor kartlarının bulanıklığını benimsediğimizde, yılın bu zamanlarında getirdiğim acı biraz tatlı hissediyorum. 

Sana bakıyorum ve geçen sene sınıfımda karşıladığım aynı çocuklar olmadığınızı fark ediyorum. Hepiniz bir kaç santim boyundasınız. Farklı bir saç kesimin var. Tarzınız, kendinize biraz daha büyüdükçe biraz değişti. 

Nasıl öğrendiğini düşünüyorum. Daha yüksek bir seviyede okuyorsunuz ve Ağustos ayında sahip olmadığınız bir güvenle konuşabilirsiniz. Sen tanıdığım aynı çocuk değilsin; sen farklısın ve bu aynı anda kalbimi kırar ve beni rahatlatır.

Gördün mü, bu yaz sizlerden olduğu kadar sabırsızlıkla bekliyorum. Yalnız zamanımı hayal ettim ve zaman ayırmayı diledim. Yaptığın çocukları farkettiğimde yaptığım işten gurur duyuyorum, ama yardım edemem ama yeterince yaptım mı diye merak ediyorum. Daha fazlasını yapabilir miydim? Seni ilerideki yola hazırladım mı? Hepsini verdim mi?

Ve çoğunlukla yaptım. Vizyonumun çok fazla kağıttan sınıfa stresle geçtiği ve konferansta yapabileceğim çok konferans olduğu bulanık anlar yaşadım, ancak her zaman önemsedim. Her zaman. Ve umarım bunu hep hissettin. 


 
Umarım her zaman umursadığımı biliyorsundur; tez cümlesi yazmayı öğrendiğinizden ve tutarlı bir makale yazmayı bildiğinizden daha fazlası. Tabii ki, umarım sizi ilerlemişler için hazırlamış ve bir sonraki sınıfa geçişinizi daha kolay hale getirmişimdir, ancak en iyi deneme sınıfçısı veya en iyi ders veren kişi olmadan yaşayabilirim. Umarım, her şeyden çok, kalbini hazırlayan öğretmenim. Umarım zarafetle reddetmenize yardım eden öğretmenimdir. Sert ama nazik bir öğretmen olmak istiyorum. Umarım ihtiyacın olan rol modelimdir.

Bugün, elveda demek zor. Her sabah sınıf kapımda yüzünüzü karşılamaktan, yıllar sonra nasıl olduğunuzu merak etmek için bir ayarlama. Güvenli bir yeriniz olmaktan, ara sıra koridorda gördüğünüz birine geçmek zordur. 

Biliyorum * öğretmenim * ama son on ay boyunca haftanın beş gününü birlikte geçirdik ve değişiklik hiç kolay değil. Umarım beni hatırlarsın. Umarım disiplinim sizi daha da güçlendirdi. Umarım şefkatim sizi güvende hissettirir. Umarım sınıfım, çok şey öğrendiğiniz ve birçok arkadaş edindiğiniz bir yerdir; Umarım gerçekten olmaktan hoşlandığın bir yer olmuştur. Gelecek yıl yerine yepyeni bir gruba hoş geldin demekten biraz üzülürkendevam etseni daha yakından tanımak için, bulunduğun yerde başarılı olduğunu düşüneceğim. Nasıl büyüdüğünüzü ve buna nasıl devam edeceğinizi düşüneceğim. Ve sadece ne kadar öğrendiğini değil, aynı zamanda bize büyüdükçe ne kadar öğrettiğini de düşüneceğim.


 
https://www.boredteachers.com/inspiring/open-letter-students

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak