Yetersiz çalışma hafızasına sahip öğrencileri desteklemenin 5 yolu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çocuğun aile geliri ile okulda ne kadar iyi veya kötü yapacakları arasında net ve sıkıntılı bir bağlantı var. 

Bu o kadar iyi kabul görüyor ki, büyük çapta bir devlet müdahalesine ve daha kötü geçmişlerden gelen öğrencileri desteklemek için okula gidecek parayla öğrenci prim politikası yoluyla finansman sağlamasına neden oldu. 

Bununla birlikte, Profesör Becky Allen "Öğrenci primi çalışmıyor" görevinde açıkladığı gibi , bu ekstra para bu açığı kapatmaya yardımcı olmadı. 

Hızlı okuma : Profesör Barbara Oakley neden çalışma hafızasının öğretimin Rosetta Taşı olduğuna dair

Hızlı dinleme: Her öğretmenin bellek hakkında bilmesi gerekenler

Bunun gibi daha fazla makale ister misiniz? Tes Eğitim ve Öğrenme Facebook grubuna katılın

Öyleyse yanlış şeylere odaklanmış olmamız mümkün mü? Dezavantaj boşluğu aslında çalışan hafızada bir boşlukla ilgili olabilir mi?

Sheffield Üniversitesi'nden araştırmacılar Andy Dickerson ve Gurleen Popli, bir çocuğun ilk yıllarında yoksulluğun ve özellikle de kalıcı yoksulluğun, çocuğun ilk yıllarında bilişsel gelişiminde önemli bir etkisi olduğunu öne sürmek için İngiltere Millennium Cohort Study'den kanıtlar kullandılar. 

Düşük gelirli evlerde ebeveyn yatırımı ve ebeveynlik tarzının bu etkinin bir kısmını telafi edebileceğini kabul etmelerine rağmen, özellikle hane halkı doğum ile üçüncü doğum günü arasında yoksullukta ise yoksulluk doğrudan bir etkiye sahiptir (Bkz. Kalıcı yoksulluk ve çocukların bilişsel gelişimi " , 2015).

Yoksulluğun etkisi
Neden yoksulluk çocuğun bilişsel gelişimi üzerinde bu etkiyi yaratacaktır? 

Gary Evans ve Michelle Schamberg, çocukluktaki yoksulluğun stres yarattığını ve bilişsel gelişmeyi etkileyen bu stres olduğunu, hatta o çocuk yetişkinliğe ulaştığında çalışma hafızasını etkilediğini öne sürüyor. 

Olarak "Çocukluk yoksulluğu, kronik stres ve yetişkin çalışma belleği (2009) , onlar bu“çocuk yoksulluğu, çocuklukta allostatik yük [kronik stres ölçer] seviyeleri, daha yüksek ve daha fazla azalma süresi daha uzun genç erişkinlerin sonraki çalışma hafızası ”.  

Öğretimdeki değişiklikler
Kanıtlar henüz kesin olmaktan uzak olsa da, bu öğretmenlerin çalışma belleği olarak sınıfta hayati önem taşıdığı için düşünmemiz gereken bir şey. 

Çalışma hafızamız, soruların cevaplarına ulaşmak veya görevleri tamamlamak için bilgi parçalarını tutmamızı ve zihinlerimizde manipüle etmemizi sağlar. Kafanızda 3894'ü 13'e bölme yeteneğiniz, çalışma belleğinize bağlıdır. 

Çalışma hafızanız ayrıca şöyle bir talimat izlemenize izin verir: “Tamam sınıf, bu soruyu cevaplamak için Boscastle selinin nedenleri ve etkileri hakkında size az önce verdiğim bilgileri kullanır mısınız:” Sel doğal bir felaket veya insan hatası mıydı? ?'. Ondan önce, unvanı ve tarihi yazdığınızdan emin olun ve ödevinizi masaya getirip benim geldiğim gibi görmem için hazır mısınız? Git başımdan. ”

Çalışma belleği desteği
Bu örnekte, öğrencinin verdiği bilgiye bağlı kalması, soruyu hatırlaması, unvan ve tarih ile ne yapılacağına ilişkin talimatları hatırlaması ve ev ödevini alması gerekir. Ayrıca Boscastle seliyle ilgili bu bilgiyi soruyu bir cevap haline getirmeye çalıştıklarında da hatırlamaları gerekiyor. 

Daha iyi bir çalışma hafızasına sahip bir öğrenci, bunu daha sınırlı bir çalışma hafızasına sahip olandan çok daha kolay bir şekilde yönetebilecektir. 

Belki de, o zaman, öğrencinin prim parası, çalışma hafızasını destekleyecek şekilde daha iyi öğretim için harcanır. 

Potansiyel öğretim yöntemlerinden bazıları çok yararlı olan sınıf çalışma kitabında "Çalışma hafızasını anlama"  Susan Gathercole ve Tracy Alloway (2007) tarafından tartışılmıştır  . 

Öğretmenler olarak ilk adımımızın, bir öğrencinin çalışma hafızası zorluklarından ne zaman muzdarip olduğunu tanıması ve o çocuğu çalışırken izlemesi gerektiğidir. Daha sonra çalışma hafızasındaki yükü azaltarak sınıf uygulamalarımızı uyarlayabiliriz. 

Bunu şu şekilde yapabiliriz:

Sınıfta net rutinler oluşturmak. Eğer öğrenci, odaya girdiklerinde kitaplarını her zaman unvanı ve tarihi yazmak zorunda olduklarını biliyorsa, daha sonra hatırlanacak ek bir şey olmayacaktır. Mümkünse, ders içine rutinleri oluşturun . 

Talimatları açık adımlara ayırmak ve tek seferde çok fazla yeni bilgi sunmaktan kaçınmak. 

İhtiyaç anında çalışma belleği ile mücadele eden öğrencileri desteklemek. İsteyebilecekleri, cümle başlatıcıları, anahtar kelimeleri veya geri dönebilecekleri görüntüleri vermek için masalarında mini beyaz tahta kullanın. 

Öğrencilerin gelecekte hatırlamalarını ve kullanmalarını istediğiniz bilgileri kullanarak pratik yapma şansına sahip olmalarını sağlamak. Uzun süreli belleğimize erişmek kolaysa, çalışma belleğimizi daha az zorlar. Örneğin, eğer bir öğrenci Boscastle’ın dik vadi kenarları, iki nehirin birleştiği ve Atlantik’ten yoğun yağış aldığını biliyorsa, “Boscastle’ın neden sel oldu?” Sorusuna cevap vermeyi çok daha kolay bulacaklar. cevaplamaya çalışırken bu gerçekleri çalışma hafızasında tutun. 

Açıklamada bir teğete gitmekten kaçınmak. Hatırlamalarını istediğiniz bilgileri saklayın. Ayrıca kelimelerin geçici olduğunu unutmayın. Onlara bir kere söylediklerinde gittiler. İhtiyacınız olan öğrenciler için açıklamanızdaki kilit noktaların bir listesini verin. 

Bütün bu noktalar basit, iyi bir öğreti gibi görünmelidir. En dezavantajlı öğrencilerimizi desteklemek, iyi öğretmekten başka bir şey yapmamak, ancak bunu sınıfta öğrenmelerinde onları en iyi şekilde destekleyen bir ortam yaratacak şekilde yapmak anlamına gelir. 

Mark Enser, Heathfield Community College'da coğrafya ve araştırma lideridir. Yeni Kimse İzlemiyormuş gibi Öğrettiği adlı kitabı : Etkili ve verimli öğretime yönelik temel bir rehber yakında çıkacak. O @EnserMark tweets

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak