Yetenekli öğretmenleri bulmak ve yetiştirmek

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yetenekli öğretmenleri bulmak ve yetiştirmek: Yüksek performans gösteren ülkelerden bilgiler 
Öğretmenler herhangi bir eğitim sisteminin belkemiğidir. Ne de olsa, nitelikli öğretmenler olmadan, hükümetler ve okullar her çocuğun kaliteli eğitim hakkını nasıl güvence altına alabilir ve kendi geleceğini şekillendirebilecek eğitimli vatandaşlar topluluğunu nasıl kurabilir? Ancak mesleğe doğru adayları seçerek - harika öğretmenler olma ümidine sahip öğretmenler adayı - genellikle zor bir görev gibi hissedebilir. Komplikasyonlar iyi bir öğretmenin ne olduğu ile tanımlanır.

Hızla değişen bir dünyada, kendi alanında güçlü bir bilgi tabanına sahip olmak, iyi sınıf yönetimi becerileri ve öğrencilerin öğrenmesine yardımcı olma taahhüdü artık öğretmenlerin genişleyen rolünü karşılamak için yeterli olmayabilir. Günümüzde, öğretmenlerin farklı öğrenci gruplarını öğretmeleri, yeni teknolojilere ve müfredat değişikliklerine uyum sağlamaları ve öğrencilerin yakın gelecekte ihtiyaç duyacakları beceri, değer ve tutumlara uyum sağlamaları beklenmektedir. Gerçek şu ki: öğretmenlerin çoğu, bu yetenekleri iş üzerinde geliştirir, bu da etkili bir öğretmen olma potansiyeline sahip olan en başından tahmin etmeyi zorlaştırır. 

Ancak bu, bazı PISA yüksek performans gösteren ülkeleri mesleğe girecek adayların havuzuna yakından bakmalarını engellememektedir. Bu ayın Focus'daki PISA'sıÖrneğin, Finlandiya, Hong Kong (Çin), Makao (Çin) ve Çin Taipei, örneğin, bir öğretmen eğitim programına girmek isteyenler, rekabetçi bir giriş sınavı geçmek gerekir. Japonya'da, bu tür programlardan eğitim almak için yeterli değildir: Mezunlar, eğitime başlamadan önce bir rekabetçi sınavı geçmelidir. Singapur'da, işe alım, ortaokul mezun sınıfından en iyi öğrencilere bakılarak başlar; ek olarak, öğretmenler öğretmek için bir deneme süresini tamamlamalıdırlar. Bununla birlikte, bu gerekliliklerin bir kısmı, düşük performans gösteren ülkelerde de bulunur; bu da, yalnızca seçim mekanizmalarının nitelikli bir öğretim gücü sağlamak için yeterli olmadığını gösterir.

Sertifika gereksinimleri, mesleğe başka bir kalite kontrol noktası eklemektedir. Araştırmalar, öğrencilerin sertifikalandırılmamış öğretmenler tarafından öğretilenlere göre öğrettikleri konuda sertifikalı öğretmenlerden daha fazla şey öğrendiklerini göstermektedir. In PISA 2015 , bilimde OECD ortalamasının üzerinde gerçekleştirilen ülkeler ortalama tamamen sertifikalı öğretmenler (% 92) diğer ülkeler (% 76) ile karşılaştırıldığında, daha yüksek bir yüzdesi var. OECD ülkelerinde, hemen hemen tüm öğretmenler sertifikalandırılmış olsa da, tam nitelikli öğretmenlerin oranı ve öğrenci performansı arasında mütevazi ama pozitif bir ilişki görülmektedir.

Yüksek performans gösteren ülkeler, büyük öğretimin sadece iyi bir uygulamadan sonra ortaya çıkabileceğini ve öğretmenlerin bilgi tabanlarını ve becerilerini derinleştirebildiklerini biliyorlar. Bu nedenle mesleki gelişim, özellikle okul temelli faaliyetler için kritik öneme sahiptir. Yüksek performans gösteren ülkelerde, öğrencilerin en az% 80'i, öğretmenleri eğitmek, hizmet içi atölye çalışmaları düzenlemek veya öğretmenlerin birbirleriyle işbirliği içinde olduğu, ancak Cezayir'deki öğrencilerin sadece% 40 ila% 60'ını uzmanlara davet eden okullarda bulunmaktadır. Brezilya, Kosova ve Türkiye bu okullarda. Ülkeler içinde, öğretmen işbirliği açıkça ödenir: öğretmenlerin bilim veya fikir alışverişinde bulunarak öğretmenlerin işbirliği yaptığı okullardaki öğrenciler. Mantıklıdır: günlük pratiklerine sadece zayıf bir şekilde bağlı olan zorunlu derslerin saatleri boyunca oturmak yerine,TALIS sonuçları  da gösterir. 

Bunlar, öğretmenlerin öğretmenlerin kalitelerini artırma yollarından bazılarıdır: Mesleğe en iyi adayları çekmek için çaba sarf ederler, aynı zamanda öğretmenleri mesleki gelişime ve akran ağlarına bilgi birikimlerini güçlendirmek ve yüksek standartları korumak için sürekli bir öğrenme kültürünü teşvik ederler. öğretimin İşle ilgili kararları alma becerisiyle birlikte, bunlar profesyonel bir öğretmen işgücünün temellerini oluşturur . 

Linkler 
PISA Oda No. 70: Yüksek performans gösteren ülkelerde öğretmenlerin seçimi ve mesleki gelişimi hakkında ne biliyoruz? 
PISA 2015 Sonuçları (Cilt I): 14 Odakta Eğitimde Mükemmellik ve Eşitlik 
Öğretimi: Öğretmen Profesyonizliği

Öğretmenlik Mesleğine üzerinde 2017 Uluslararası Zirvesi (2017 ISTP)
Edinburgh 29-31 Mart, İskoçya 
bir katıl kamu web seminerini Andreas Schleicher, Director ile: Çarşamba, 29 Mart, 12:00 Avrupa Yaz Saati (00 Paris, GMT +02) üzerinde OECD Eğitim ve Beceri Müdürlüğü. 
Twitter'da takip et # ISTP2017

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak