Yeni Ortaöğretim Taslağına Göre Bir Çok Öğretmenin Açıkta Kalma İhtimali Var

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yeni sistemle birlikte bazı öğretmenler için tehlike zilleri çalıyor. Açıklanan sistemle birlikte liselerde görev yapan bir çok öğretmenin işsiz kalma tehlikesi yaşıyor

Mektepli gazete internet sitesinde yayınlanan haberde,Bakan Selçuk’un açıkladığı liselerde yeni sistemin binlerce öğretmeni açıkta bırakma tehlikesi var.90 lı yıllarda uygulanan kredili sisteme geçiş sezinleniyor. Hazırlık aşaması doğru değerlendirilmez ise yine bir hezimet yaşanacak. Yaklaşık 67 bin 379 öğretmen norm dışına çıkabilir.

Mektepli’nin Notu:
Liselerde toplam 347 bin 769 öğretmen bulunuyor.Geçtiğimiz haftalarda Ortaöğretim Genel Müdürü Cevdet Yılmaz Bakan Yardımcısı Mustafa Safran’a bu konu ile ilgili rapor sundu.Bakan yardımcısı ile aralarında çıkan anlaşmazlık sonrası Ortaöğretim Genel Müdürü Cevdet Yılmaz istifa etti. Bakanlık yine hesapsız yola çıkmış görünüyor. 4 yıllık süreçte yaklaşık 67 bin öğretmen norm dışına çıkacak. Deneyimli bürokrat Cevdet Yılmaz uyardı, ancak koltuğundan oldu. Liselere öğretmen ataması neredeyse hayal olacak.

Kaynak: Mektepli gazete internet sitesi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak