Yeni Öğretmenlerin Yaptığı En Yaygın Hatalar?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Gönüllü velimin bana “Öğrencilerin seni hiç dinlemiyorlar değil mi?” dediği anı asla unutmayacağım. Yeni bir ikinci sınıf öğretmeniydim ve kalbimde onun haklı olduğunu biliyordum. Yüzümdeki rengin çekildiğini hissettim. dehşete düştüm. Ne zaman dikkatlerini çeksem, öğrencilerimden hiçbiri beni dinlemiyormuş gibi hissettirdi anlatamam.

Ve olay şu: 20 yıldan fazla bir süredir binlerce yeni ilkokul öğretmeniyle çalıştım ve bu hikayeyi ne zaman paylaşsam içim rahatlıyor. Başkasının başına geldiği için rahatlama ve yalnız olmadıkları için rahatlama.

Yeni bir öğretmen olarak sınıf yönetimiyle uğraşıyorsanız, iyi bir şirketsiniz. Aslında, sınıf yönetimi  , mesleğe giren öğretmenlerin karşılaştığı zorlukların başında gelir . Ancak, yeni öğretmenler olarak yaşadığımız en yaygın zorluklardan bazılarının önlenebileceğini öğrenmek sizi şaşırtabilir. Pek çok yeni öğretmenin yaptığı dört yaygın (ve önlenebilir) hatadan bahsedelim.

1. HER ŞEYİ YETERİNCE DİKKATLİ DÜŞÜNMEMEK
Belki ilişki kurabilirsin. Öğretmeye başladığımda, öğrenmem ve yapmam gereken şeyler beni tüketti. Sonuç olarak, öğrencilerimin ne yapması gerektiğine dikkat etmeme hatasına düştüm. Öğrencilerime ihtiyacım olan ve onlardan yapmalarını istediğim şeyi nasıl yapacaklarını düşünmemiştim ya da öğretmemiştim (dikkatlerine ihtiyaç duyduğumda ne yapacakları gibi).

Bunun başınıza gelmemesi için işte size basit bir numara: Öğrencilerinizin gün boyunca yapmasını istediğiniz her şeyin “nasıl” olduğunu kendinize sorun. Örneğin, her sabah halı üzerinde bir sınıf toplantınız varsa, öğrencilerin halıya nasıl geçmeleri ve sıralarına geri dönmeleri gerektiğine dair beklentileriniz nelerdir? Öğrenciler tuvaleti kullanmaları gerektiğini size nasıl bildirecekler? Öğrenciler teneffüs ve öğle yemeği için nasıl sıraya girecek?

2. ÇOK FAZLA ŞEY YAPMAYA ÇALIŞMAK
Öğrencilerimizin en sevdiği öğretmen olmak istiyoruz, bu nedenle Pinterest'te bulduğumuz her harika sınıf yönetimi stratejisini uygulamak cazip geliyor. Bununla birlikte, aynı anda çok fazla sınıf yönetimi stratejisi uygulamaya çalıştığımızda (ClassDojo, İyi Olduğunuza Yakalanan Bir Kavanoz, masa hayvanları, bireysel çıkartma çizelgeleri ve bir ödül panosu düşünün), öğrenciler aşırı uyarılabilir.

Bunun yerine, her seferinde bir strateji uygulamaya odaklanın ve bir strateji seçerken bu dört unsuru aklınızda bulundurun. Olması gereken:

Bakımı kolay,
Öğrencilerinizin anlaması için basit,
Son derece görsel (böylece size ve öğrencilerinize onu kullanmanız hatırlatılır) ve
Öğrencilerinizin gerçekten çalışmak istediği ve ulaşılabilir olduğu bir şey. (Öğrenmek için bir sınıf toplantısı düzenleyin.)
Bu yüzden okul yılına başlamak için Caught You Be Good Jars'ı seviyorum. Dört gereksinimi de karşılıyorlar ve yıla olumlu bir başlangıç ​​için tonu belirliyorlar. Ardından, yıl geçtikçe diğer yönetim stratejilerini tanıtabiliriz.

3. YETERİNCE TUTARLI OLMAMAK
Josh halıya koştuğunda (Matt'i neredeyse devirmesine rağmen) işleri akışına bırakmanın daha kolay olduğunu düşünebiliriz. Öğrencilerimizin bizi sevmesini istiyoruz, bu yüzden Jessica sohbet ettiği için sınıfta yapılmadığında ödev olarak ödev olarak vermekte tereddüt ediyoruz (ve kızacak). Ve sınıf kuralımız olan “Konuşmacıyı dinle”nin nasıl göründüğünü ve nasıl hissettirdiğini modellemek ve uygulamak konusunda tereddüt ediyoruz çünkü bunun öğretim standartlarından çok fazla zaman alacağını düşünüyoruz.

Ancak tutarlı olmadığımızda, olmaması daha kolay olduğu için, öğrencilerimizin bizi sevmesini isteyerek veya dış zaman baskılarına boyun eğdiğimiz için kararlar verdiğimizde, öğrencilerimiz için güvenli ve saygılı bir alan geliştiremeyiz. Bunun yerine, okulun ilk haftalarında net rutinleri ve beklentileri modellemek ve uygulamak için zaman ayırmak çok önemlidir. Öğrencilerimize sınıfımızda nezaket ve saygının nasıl bir şey olduğunu öğretmek için eğitim-öğretim yılının başında yavaş ilerlemek için kendimize lütuf ve alan verdiğimizde, yıl boyunca beklentilerimizde tutarlılığı korumayı çok daha kolay bulacağız.

4. AYNI STRATEJİNİN TÜM YIL BOYUNCA ÇALIŞACAĞINI VARSAYMAK
Öğrencilerinizin olumlu yanıt verdiği muhteşem bir sınıf yönetimi stratejisi uyguladınız mı, ancak bir ay sonra çalışmayı bıraktığını gördünüz mü? Bunun nedeni, esnek ve duyarlı kalmamız ve bir strateji işe yaramadığında işleri değiştirmemiz gerektiğidir.

Örneğin, öğrencilerinize haftalık bir meydan okuma vererek işleri karıştırmayı düşünün. Dokuz yapışkan notla kaplı gizli bir sınıf ödülünün fotoğrafını görüntüleyin. Öğrencilerinizin nezaket gösterdiğini, ellerinden gelenin en iyisini yaptığını veya sınıf prosedürlerini saygıyla takip ettiğini her yakaladığınızda, bir öğrenciyi ödül ortaya çıkana ve sınıf ödülü kazanana kadar yapışkan bir notu kaldırmaya davet edin! Veya öğrencilerin sezonluk bir sınıf ödülü için gruplar halinde rekabet etmesini düşünün. Kışın favorilerimden biri, her grup için bir tane olmak üzere beş muhteşem (kağıt) fincan kakao sergilemek. 10 lokum kazanan ilk grup, Cuma günü sessiz okuma saatinde öğretmenle birlikte sıcak çikolata kazanıyor!

Bu öğretim yılında sınıfınızda kullanmak için sınıf yönetimi stratejilerini düşünürken bu fikirlerin yardımcı olacağını umuyorum.

Kaynak: https://www.edutopia.org/article/4-common-classroom-management-mistakes-new-teachers-make-and-how-avoid-them

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak